Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii prostimii. Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii ! Asta da avertisment medical! Ce inseamna exces nu ne explica insa nimeni!
La prima citire, exces inseamna prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia! Intre copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Intre omul de la munte care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va dizolva si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au in sange predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!
Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda: orice reactie a apei cu sarea produce caldura! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sange, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier. Mai simplu spus, lipsa sarii din sange prosteste. Intuitia imi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si inapoi acasa, la televizor, unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii! Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales in randul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atat de multi incat viata copiilor si a tinerilor nu mai conteaza! Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si in fond este bine sa ai multe legume in sistem ! Pentru ca legumele isi platesc taxele la zi! Amintiti-va ce face medicul prima data cand ajungi in spital? Iti schimba regimul alimentar: fara sare! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot in corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii.

Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii. Nu vorbim de clasicul"zahar alb, tos, chimizat la maxim. Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. genetica!

Grasimile?
Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor in glandele suprarenale si in ovar. Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, in urma transformarii de catre ficat in acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. In trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sange, era considerat normal. Asta pana cand, cei de laOMS, au hotarat sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de bolnavi, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, castig, dintr-un foc!. Intre vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul roman a ales intuitia tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pana pe la 60-70 de ani cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bata in mana?
Acum, trageti dvs concluziile.

APA
Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa! Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa. Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.