Bucurestenii isi pot verifica gratuit sanatatea plamanilor sambata si duminica in Parcul Tineretului, in cadrul celei de-a VII-a editii a campaniei "Tu stii cati ani au plamanii tai?".
Testarile pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica a " n.r.) se vor face la cortul special amenajat in Parcul Tineretului, la intrarea Sincai, intre orele 9,00 a " 17,00.
Presedintele Societatii de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihaltan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in Parcul Tineretului se vor afla mai multi medici, care vor face spirometria a " testarea pentru depistarea BPOCa ", iar pacientii cu probleme vor fi indrumati catre cabinetele medicale.
"Spirometria dureazaa trei minute si este absolut necesara pentru ca ar trebui sa faca parte din controlul anual al unui roman care tine la sanatatea lui. Asa cum ne verificam anual cordul trebuie sa ne verificam si plamanul", a spus prof. dr. Florin Mihaltan.
In campaniile similare desfasurate anul trecut, au fost efectuate 1.920 de spirometrii si au fost diagnosticate 540 de persoane cu BPOC.