Din 20 pana in 22 noiembrie sunteti asteptati la o noua editie a Pietei Taranesti si Mester(Esti)! in curtea Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr. 3. Programul este 10, 00 -18, 00 iar intrarea este libera.
De vineri pana duminica curtea muzeului gazduieste un adevarat festin gastronomic. Zecilor de producatori li se alatura mesteri, artizani si negustori de antichitati taranesti si nu numai.
Va invitam intr-o calatorie culinara prin toate zonele tarii. Din Maramures puteti degusta prajituri tradiționale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalița, din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac, din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci ssi poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, prajituri de la Braila.
Muntenia e reprezentata cu placinte domnesti, cornete boieresti, salate si zacusti de la Tartasesti, miere, baclava si cafea la nisip, fructe si legume din Ilfov si Voinessti de Dambovita, paine cu maia, ceaiuri si plante de leac si preparatele dambovitene la ceaun, pregatite la fața locului - sarmale, costița cu fasole, ciorbe, ciuperci pe gratar cu branza de burduf si ale bunatati.
Mestesugul va fi din nou la loc de cinste. Zeci de artizani sunt prezenți cu obicetele lor: icoane pe lemn si pe sticla, mic mobilier de lemn, ceramica si lemn cioplit pentru gospodarie, stergare, lavanda, ii si haine tradiționale, sticle si decoratiuni, cosmetice naturale, lavanda si jucarii din panza si lemn, bijuterii si podoabe, caciuli si hainute crosetate.
In curtea din spate negustorii de antichitati vor fi prezenti cu multe si felurite obiecte.