Recent, la Academia de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei Belgo-Romane, Universitatea Copiilor Romania (unico) a aniversat sase ani de experienta.
"Noutatea si provocarea sunt doua centre universitare, unibuc si usamvb care au raspuns invitatiei unico si au construit o istorie de succes - Prof. Dr. Magdalena Platis - prorector UNIBUC si Prof. Dr. Florin Stanica - protector USAMV. Am vorbit la eveniment despre a fi profesor unico si a fi student UNICO. Profesorii prezenti au impartasit experienta lor in atelierele UNICO", ne-a spus Doica Lacatus, cea care a initiat Universitatea Copiilor in Romania.
Dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex, a vorbit la eveniment despre experienta sa ca profesor in cadrul acestei Universitati a Copiilor.
"Doina Lacatus a venit cu o propunere intersanta si anume sa ajutam copiii sa se cunoasca. Mi s-a parut interesant acest lucru pentru ca acesti copii chiar au imaginatie! A fost un proiect-pilot: Tainele corpului uman pe care apoi l-am continuat. Lucrurile se pot schimba si chiar vreau sa facem ceva impreuna cu acesti copii. Fie ca e sport, fie ca e o pasiune pentru gradinarit sau pentru a cunoaste tainele corpului uman, tinerii trebuie sa-si canalizeze energia. Ar fi bine sa trezim parintii in acest sens", a spus dr. Iuliana Avadanei.
Asociatia Universitatea Copiilor are sediul pe Str. Schitu Magureanu, nr. 1, etaj 2 (langa Teatrul Bulandra). Aici, copiii se pot inscrie gratuit la cursurile Universitatii Copiilor.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.unico.org.ro.