replicaonline.ro/ Moga-Mobilul a ajuns la Independenta si Movila Verde: zeci de persoane si-au facut analizele gratuit (Autoare: Mirela Sorina PASCAL)
Zeci de persoane din localitatile Independenta si Movila Verde au beneficiat, vineri, de un set de analize gratuite si controale amanuntite. Totul a fost posibil cu ajutorul senatorului Nicolae Moga, prin cabinetul medical Moga-Mobil. Sunt oameni in varsta, unii fara venituri, altii cu pensii mai mult decat mizere, care nu au beneficiat de foarte mult timp de asistenta medicala. Gratie cabinetului medical Moga-Mobil, locuitorii din comuna Independenta si satul Movila Verde au descoperit afectiuni de care nu stiau ca sufera.
Printre problemele cele mai grave cu care oamenii de la tara se confrunta este si lipsa asistentei medicale. De acest lucru este constient si senatorul Nicolae Moga, unul dintre putinii parlamentari care se implica si incearca sa-si ajute oamenii care au crezut in el si l-au votat. Cabinetul medical Moga-Mobil a ajuns, vineri, in comuna Independenta si satul Movila Verde Zeci de persoane au stat la coada pentru un consult amanuntit si o ecografie completa. Unii dintre ei au aflat ca sufera de boli care, netratate, in timp ar fi dus la complicatii.
- Vedeti, o fata atat de tanara, i-a descoperit piatra la rinichi cu ajutorul ecografului! Este foarte important sa descoperi boala la timp. Oamenii acestia nu si-au facut analizele de mult timp, a declarat Nicolae Moga.
- Voi sta de vorba cu Ministrul Sanatatii, sa gasim o solutie in ceea ce priveste medicii de familie care au competenta in ecografia generala. Aceste aparate sunt foarte scumpe si nu-si permit sa le achizitioneze. Poate, daca i-ar ajuta ministerul, le-ar cumpara si ar putea sa efectueze si astfel de investigatii. Nu este suficient sa-si ia o tensiune si sa-ti asculte inima.
E important sa vada si ce se intampla in interior, poate omul are ficatul marit, poate are piatra la rinichi, atunci il poate trimite la specialist, a conchis Nicolae Moga. Localnicii veniti la consult au profitat de prezenta senatorului si au stat de vorba cu alesul. Oamenii s-au plans de diferite probleme, cum ar fi lipsa curentului electric. Un barbat cu trei copii mici acasa i-a solicitat lui Moga ajutorul in acest sens. De 8 ani nu are curent, intrucat nu are acte pe casa in care locuieste.
Moga i-a promis necajitului ca-l ajuta cu un generator pe motorina, un televizor, dar si un frigider. O alta problema cu care se confrunta localnicii este lispa abatoarelor. Gospodarii sunt nevoiti sa-si vanda animalele cu 5 lei pe kilogram, pentru a nu muri de foame. Existenta unui abator in zona le-ar aduce mai multi bani in buzunare si n-ar mai fi nevoiti sa vanda marfa in targuri, fiind pacaliti de cumparatori. Senatorul a promis ca va gasi o solutie in acest sens.
Reamintim ca Moga-Mobilul este o ambulanta dotata cu aparatura medicala, un cabinet mobil coordonat de medicul Loredana Balaceanu, medic angajat al Spitalului Harsova. In deplasarea de la Independenta si Fanta Mare, senatorul a fost insotit de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, dar si un reprezentat al Casei de Pensii. Echipa a fost intampinata de primarul Cristea Gascan.