Asociatia Centrul Roman de Initiative (CRI), in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila (UMF) Bucuresti si Dental Profile 2000 SRL anunta finalizarea proiectului PRESMED - PRactica Europeana pentru studentii la MEDicina”, cofinantat din fonduri europene.
In cadrul acestuia peste 360 de viitori medici din Bucuresti au beneficiat de stagii de pregatire practica (sub indrumarea unor cadre medicale de renume) precum si de sesiuni de consiliere profesionala. Rezultatele proiectului au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Hotel Athenee Palace Hilton. La eveniment au participat Dr. Ec. Razvan DARABAN - manager proiect PRESMED, Dr. Elena LatCAN, sef lucrari Dr. Dragos SLAVESCU, As. Univ. Dr. Razvan TEODOREANU, As. univ. Dr. Madalina ADAME?TEANU, As. Univ. Dr. Adrian FRUNZA si Andreea GALITA - studenta la UMF Carol Davila.

Dr. Ec. Razvan Daraban: "Am avut in vedere 360 de studenti, 700 de participari lunar la vizitele de studiu si am realizat un site al proiectului si aceste doua conferinte de presa!".
As. Univ. Dr. Razvan Nicolae: "Recrutarea unui numar atat de mare de studenti - 500 - dovedeste ca activitatile desfasurate i-au tinut conectati. UMF Crol Davila mentine colaborarile viitoare"".
Sef lucrari Dr. Dragos Slavescu: "Totul a pornit de la pasiune, de la dorinta de a-i invata pe ceilalti. NE-am gandit ca studentii sa inteleaga ce invata la facultate. In acest proiect am reusit sa creeam posibilitatea de a trezi in sufletele studentilor pasiune pentru o anumita disciplina".
Dr. Elena Latcan: "In centrul nostru se desfasoara reconstrutie protetica dupa accidente sau tumori benigne sau maligne.. Motto-ul nostru este: Niciun pacient sa nu paraseasca unitatea spitaliceasca fara a avea o infatisare apropiata de normal! Pierderile mari de substanta afecteaza pacientul. Am ajuns sa fac aceasta specialitate pentru ca m-am pregatit in Israel intre 1993 - 1996. Prin aceasta specialitate ii redai omului infatisarea dupa tumorile maligne. Am peste 30 de ani vechime si sunt multumita in meseria mea!".
As. Univ. Dr. Madalina Adamesteanu: "Pentru prima data cand am vazut un pacient, am fugit plangand! Dupa aceeea, am indragit ceea ce faceam. Studentii au aratat un interes deosebit".
As. Univ. Dr. Adrian Frunza: "M-am straduit, imi imaginez ca noi si viitoarele cadre alcatuiau un conglomerat. A fost o onoare sa particip la aceste proiecte".