Ponta despre dosarul de la DNA: Orice vor decide judecatorii, vom respecta decizia lor
/ AGERPRES
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca va respecta orice decizie pe care o vor lua judecatorii in dosarul in care este cercetat de DNA, sa pana la o sentinta finala, va continua sa-si sustina nevinovatia.
Procurorul isi sustine punctul de vedere, eu mi-l sustin pe al meu si judecatorii vor decide. Orice vor decide, vom respecta decizia lor. Vor spune ca sunt nevinovat, cum eu sustin, e in regula, vor spune ca sunt vinovat de ceva, sigur, voi plati pentru faptele mele, a spus Ponta la Antena 3.
In opinia sa, documentul pe care l-a depus marti la DNA ar trebui sa aduca o clarificare in dosarul in care este cercetat.
De joi sau de vineri am tot incercat sa merg, sa prezint, astazi am mers la registratura si am depus. Este o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene data recent, pe 3 septembrie, care se refera la o speta identica cu cea in care ma aflu eu si care, practic, spune ca acesta e interpretarea corecta: atata timp cat am inregistrat atunci, in 2007-2008, documentele si am platit taxe, nu exista niciun fel de vinovatie. Cred ca era relevant pentru cauza, pentru ca, pana la urma, e dreptul procurorului sa te acuze de ceva, e dreptul meu de a ma apara de ceva, dar e o decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si cred ca lucrurile sunt clare, a sustinut premierul.
Victor Ponta s-a prezentat marti la sediul DNA fara avocat, pentru a depune un document la dosar. El a precizat ca procurorul de caz nu a avut timp sa-l primeasca si ca acesta urmeaza sa studieze respectiva decizie a Curtii Europene de Justitie.
Ponta este cercetat de DNA pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, in acelasi dosar cu fostul ministru Dan Sova, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.