mariustuca.ro / Nekoze, aplicatia care monitorizeaza pozitia spatelui in faaa calculatorului (Autoare: Maagda Marincovici)
Creata in Japonia, aplicatia Nekoze ne ajuta sa pastram o pozitie corecta a spatelui atunci cand suntem in fata calculatorului. Si o face gratuit!
Se stie ca stam din ce in ce mai multe ore in fata ecranelor fie la televizor, calculator, laptop, fie la tableta. Si mai stim ca, de cele mai multe ori, supunem coloana vertebrala la pozitii incorecte si periculoase pentru sanatatea noastra. Asa apar durerile cervicale, lombare, ale articulatiilor, torticolisul, crampele. Postura incorecta, cel mai frecvent una intepenita, de durata, poate provoca tasarea vertebrelor, afectiuni ale sistemului osos, leziuni, uneori ireversibile.

Miau!

Pentru a proteja sanatatea, un dezvoltator web japonez a lansat aplicatia Nekoze, in traducere spate drept, cu scopul de a ne obliga sa adoptam o pozitie corecta in fata ecranului calculatorului.
Aplicatia (care deocamdata este disponibila doar pe Mac) este gratuita si teleincarcabila pe Apple Store, mai precizeaza TopSante. Dupa ce a fost instalata si adaptata, Nekoze supravegheaza pozitia noastra via webcam-ul calculatorului. Si daca, sa spunem, ne aplecam ceva mai mult din cauza oboselii sau pentru ca nu mai vedem bine ceva pe ecran, se aude un miau! pentru a ne avertiza ca trebuie sa revenim la o pozitie coreca.