MAGAZIN: Umanoizi nepamanteni umbla printre armele nucleare (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Povesti cu fantome
Am putea fi tentati - spune Hastings - sa respingem astfel de marturii, ca pe niste ridicole povesti cu fantome, inventate pentru trecerea timpului de niste tineri gardieni militari, plictisiti. Totusi, sa nu uitam ca ei aveau statutul garantat de programul de fiabilitate a personalului, prin care un politist de securitate ar fi fost relocat imediat, departe de paza armelor nucleare, daca stabilitatea sa mintala ar fi fost in cauza. Ei nu aveau absolut niciun motiv sa raspandeasca povesti cu OZN-uri si umanoizi. Mai mult, ei si-au informat prompt superiorii, dupa care nu au fost realocati, doar li s-a spus sa nu discute niciodata despre aceste incidente.
Cabrera si-a continuat relatarea spunand ca la sfarsitul lunii iulie 2002 a fost trimis si la punctul numit Indian Springs, la aproximativ 30 de mile de Nellis. Aici era un loc pentru antrenamente cu avioane Thunderbirds si se mai spunea ca s-ar testa vehicule aeriene fara pilot si drone de lupta. Dar au fost si zvonuri privind reperarea unor OZN-uri si fiinte umanoide. La Indian Springs a ajuns doar de cateva ori, dar intotdeauna i s-a parut ceva straniu. Nu erau niciodata multi oameni acolo si activitatea era extrem de scazuta. Intr-o dimineata, la sfarsitul lunii septembrie 2002, i s-a spus ca va efectua, la intrarea principala, un schimb, incepand de la ora 7 dimineata pana in jurul orei 17, impreuna cu o alta persoana. Dar cand a sosit la Indian Springs, a constatat ca nu exista niciun camarad, asa ca a lucrat toata tura pe cont propriu.
La ora 17 nu a venit nimeni sa-l schimbe. A sunat la Nellis, de unde i s-a spus ca exista o usoara intarziere. Aproximativ 45 de minute mai tarziu, pe cerul incarcat de stele, a vazut, plutind nemiscata deasupra bazei, o sfera rosie-chihlimbar. Dupa ce a observat-o circa doua minute, din sfera a tasnit un fascicul rosu, care a lovit coasta celui mai apropiat munte. Fasciculul a durat aproximativ un minut si parea sa topeasca roca muntelui. Apoi, brusc, raza s-a stins si globul a disparut. Cateva secunde mai tarziu, s-a risipit si lumina rocii topite. Cabrera a fost eliberat din post, aproximativ 20 de minute mai tarziu. N-a povestit incidentul nimanui, temandu-se de ridiculizare, de o concediere dezonoranta sau de o degradare. Dar cele doua incidente traite i-au schimbat viata profund.