Teza loviturii de stat cu ajutorul DNA, a analistului politic Niels Schnecker, este sustinuta pe Facebook de sociologul Sebastian Lazaroiu, cel care a furnizat scenariul urmat pas cu pas de Iohannis si PNL-PDL pentru a inlocui guvenul Ponta.
In urma cu aproape un an, mai precis in data de 21 august 2014, pe DCNEWS era postat un articol cu titul: Sebastian Lazaroiu, scenariu pentru Victor Ponta daca pierde alegerile prezidentiale.
Recitirea articolului ne arata ca scenariul prezis de sociologul Sebastian Lazaroiu este urmat pas cu pas de Iohannis si opozitia PNL-PDL pentru a-l da jos pe Ponta din fruntea guvernului.
Iata articolul:
Sebastian Lazaroiu a creionat un scenariu care il are ca protagonist pe Victor Ponta.
Fostul consilier prezidential a explicat in ce conditii ar putea cadea Guvernul, in cazul in care Victor Ponta nu ar ajunge presedinte, pornind de la cateva premise.
Sa pornim de la urmatoarele premise:
1. Presedintele nu poate demite premierul.
2. Premierul poate pleca prin demisie, motiune de cenzura sau DACA SE INCEPE URMARIREA PENALA si primeste aviz de la Presedinte sau Parlament.
DE URMARIREA PENALA SE OCUPA JUSTITIA. Demisia e o decizie personala a premierului, iar motiunea de cenzura are succes daca exista o majoritate anti-guvernamentala in Parlament. VA FI PONTA URMARIT PENAL? Inca nu stim. Isi va da Ponta demisia? Foarte putin probabil.
Va fi demis prin motiune de cenzura? E scenariul mai probabil, dar, cum explicam inca de ieri, singura veriga slaba in coalitie este UDMR. Plecarea UDMR nu distruge actuala majoritate.
In orice caz, dintre toti candidatii actuali, singurul care poate promite CREDIBIL o motiune de cenzura este candidatul PNL-PDL, pentru ca, impreuna, cele doua partide au in jur de 30% in Parlament (dar mai e mult pana la 51%), a scris Sebastian Lazaroiu pe Facebook.
In incheiere, Lazaroiu a adaugat si cum arata, in viziunea sa, cel mai optimist scenariu pentru 2015.
SCENARIU OPTIMIST: UN PRESEDINTE CARE SA SE OPUNA INCA DOI ANI INCERCARILOR DE RESTAURATIE, TIMP IN CARE SA CULTIVE UN PARTID CARE SA CASTIGE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 2016, CARE SA DEA PREMIERUL SI O NOUA MAJORITATE.
Restul sunt povesti de campanie, a conchis Lazaroiu.
Analistul politic Niels Snecker afirma la RTV ca asistam la o lovitura de stat data de Presedintele Iohannis si partidele de opozitie prin intermediul DNA. Se pare ca cele de mai sus demonstreaza teza sustinuta de Niels Schnecker.