Mariustuca.ro : Din Coreea de Nord vine o stire halucinanta care, daca ar fi adevarata, ar salva omenirea de SIDA, Ebola si cancer (Autoare: Magda Marincovici)
Coreea de Nord a creat un medicament formidabil, care vindeca SIDA, MERS, dar si febra Ebola, si cancerul, potrivit agentiei de presa a acestei tari, stirea fiind preluata de The Independent. Site-ul Slate.fr comenteaza stirea referindu-se la propaganda absurda a Coreei de Nord care asa raspunde problemelor pe care le are dusmanul ei, respectiv Coreea de Sud.
De altfel, Coreea de Sud a anuntat chiar in aceasta saptamana un nou caz de sindrom respirator Orientul Mijlociu (MERS), provocat de un coronavirus. Dar autoritatile sanitare din Coreea de Sud au luat masuri radicale de izolare a cazurilor si limitarea extinderii infectiei, fiind apreciata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru promptitudine.
Dar halucinanta stire venita din Coreea de Nord trebuie citita in contextul in care, in aceasta perioada, Kim Jong-un (fiul) se pregateste sa ia locul tatalui lui la carma tarii. Motiv pentru care s-a declansat un desantat cult al personalitatii la adresa noului conducator pentru a-l face cunoscut populatiei. Adica atribuindu-i succesorului titluri de genul Â' stralucitul conducator Â' , Â' tanarul general Â' sau alte formule de acelasi tip folosite in presa. De altfel, fiul are in tatal lui cel mai bun exemplu. Despre Kim Jong se vorbeste ca de o icoana a modei. Legat de uniforma austera pe care Kim Jong o afiseaza in orice imprejurare, unul dintre site-urile regimului scrie ca augusta imagine a Marelui General, care poarta totdeauna un costum modest cand munceste, lasa o profunda impresie in spiritul oamenilor din lumea intreaga. Pentru ca imagina lui de mare barbat este una cu totul extraordinara.
Slate.fr. mai ofera si alte exemple din care reiese ca Kim Jong se considera inventatorul hamburgerului, salvatorul poporului lui de la foame cu ajutorul iepurilor gigant, descoperitorul secretului tineretii vesnice.
Asadar, fara indoiala, Marele General nu va pune la indoiala ultima inventie a regimului Coreei de Nord condus de fiul lui.