In iunie 2015, Roche Romania se alatua colegilor din peste 130 de filiale ale companiei din intreaga lume si sustine editia a 12-a a campaniei umanitare Roche Children'sWalk - o initiativa globala anuala a Grupului Roche, ce isi propune sa stranga fonduri destinatea asistentei copiilor din Malawi, dar si a altor comunitati locale defavorizate.
Donatiile angajatilor Roche Romania vor fi destinate si anul acesta in proportie de 50% catre copiii din 13 comunitati sarace din judetul Dolj. Este al doilea an consecutiv in care Roche Romania se alatura, astfel, campaniei Donator de viitor a Fundatiei World Vision Romania.
Cealalta jumatate a sumei stranse in Romania va fi directionata proiectelor pe care Roche Group, in colaborare cu UNICEF si cu European Coalition of Positive People, le desfasoara pentru sprijinirea copiilor defavorizati din Malawi.
Prin programul Donator de Viitor, cu fiecare 2,5 lei donati, i se ofera posibilitatea unui copil din localitatile defavorizate din judetul Dolj de a merge inca o zi la scoala, de a avea caietele si cartile necesare, de a merge la doctor si de a primi tratamentul necesar, atunci cand este nevoie. Campania de anul acesta primeste sustinere si din randul persoanelor publice din Romania, precum: vedeta TV Oana Cuzino, actrita Daniela Nane, fotograful Mugur Varzariu si pianistul Nicolae Dumitru. Mai multe detalii despre programul de strangere de fonduri a Fundației World Vision Romania se pot gasi pe site-ul: www.worldvision.ro.
Din fondurile donate anul trecut de Roche Romania, in urma campaniei Children's Walk, copiii din comunitatile din judetul Dolj au primit rechizite, imbracaminte, iar impreuna cu parintii au participat la sesiuni de informare despre igiena, stil de viata sanatos si despre reguli de prevenire a imbolnavirii. Familiile au primit si unelte de gradinarit pentru a-si intretine si extinde gradina de zarzavat si a le oferi copiilor o alimentatie sanatoasa. De asemenea, au primit pasari si hrana.
Initiat in anul 2003, Roche Children'sWalk se afla anul acesta la a 12-a editie .De-a lungul timpului, cu sprijinul a peste 150.000 de angajati Roche, s-au strans peste 12,5 miliarde franci elvetieni pentru copiii orfani din Malawi si pentru copiii din comunitatile defavorizate de pe intreg mapamondul. Roche Group a contribuit in zonele defavorizate la construirea unitatilor de invatamant, formarea cadrelor didactice, educarea copiilor, asigurarea infrastructurii pentru apa curenta, scaderea mortalitatii infantile si sprijinirea centrelor pentru copiii orfani afectati de HIV/SIDA.