Senatorul Niculae BADALAU a sustinut o declaratie politica intitulata: Criza politica arunca Romania in degringolada. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Statul de drept inseamna sa respectam legile tarii, in frunte cu Constitutia Romaniei in care este instituita prezumtia de nevinovatie. Saptamana trecuta, am asistat la o tentativa de schimbare a Guvernului, care a condus la o criza politica provocata de demersul DNA in stransa legatura cu motiunea de cenzura depusa de Partidul National Liberal.
Imi doresc sa cred in neutralitatea politica a DNA, in special in conditiile suspecte ale sincronizarii agendei DNA cu calendarul politic.
In alta ordine de idei, parlamentarele din 2012 au demonstrat un procent zdrobitor de incredere al alegatorilor in liderii si membri PSD.
Interesul romanilor este sa evitam o criza politica si sa asiguram continuitatea unei bune guvernari. Guvernul actual a asigurat Romaniei cea mai mare crestere economica (sustenabila) din Uniunea Europeana, a reintregit salariile si pensiile, a redus TVA la alimente si intentioneaza sa reduca multe alte taxe si impozite. Iata doar cateva motive in favoarea asigurarii continuitatii proiectelor demarate de actualul guvern.
Am convingerea ca milionele de romani care au votat la alegerile din 2012 nu s-au inselat. Rezultatele pozitive ale guvernarii actuale sunt o dovada graitoare.