MAGAZIN: Conexiunea OZN - constiinta (Autor: DAN D. FARCAS)
Am rezumat in episoadele anterioare cateva opinii interesante prezentate de ufologul veteran canadian Grant Cameron, intr-un lung interviu despre OZN-URILE SI CONSTIINTA UMANA EXTINSA, dat lui Alex Tsakiris, proprietarul podcast-ului Skeptiko. Iata mai jos si alte opinii interesante exprimate cu acest prilej. Ufologul a facut trimitere la articolul pe care l-a postat pe site-ul sau, intitulandu-l CELE 64 DE MOTIVE PENTRU CARE GUVERNUL A DECIS SA NU-TI SPUNA ADEVARUL. Dar, dincolo de aceste motive, investigatiile sale, privind fenomenele mentale asociate cu OZN-urile, l-au condus la convingerea ca si nepamantenii au tendinta sa se ascunda.
Cameron e sigur ca EI SUNT AICI si ar putea ateriza pe peluza din fata Casei Albe cand doresc, ar putea sa apara chiar si la televizor sa isi anunte prezenta. Ei nu fac asta, deoarece se pare ca si extraterestrii au motivele lor sa-si musamalizeze prezenta. Daca aruncam o privire la ceea ce se intampla, este ca si cand, in istoria OZN, nepamantenii intorc lent paginile unei carti, una dupa cealalta. E un fapt pe care comunitatea OZN nu l-a subliniat indeajuns.
Iata etapele:
- in anii 1947-1952, ei nu faceau nimic, cu exceptia faptului ca zburau in jur si-i lasau pe oameni sa-i vada;
- in 1952, aparent ei au inceput sa vorbeasca cu oamenii;
- in 1961, ei au inceput rapirea de persoane;
- in 1967 (nu mai devreme), incepe seria de mutilari ale bovinelor;
- in 1982, apar cercurile in lanurile de cultura.
Este ca si cum extraterestrii ar intoarce paginile unei carti, in ritmul in care vor sa ne dezvaluie niste lucruri. Ei puteau sa ne spuna ce se intampla inca in 1947, dar au preferat sa ne duca treptat, de-a lungul unui traseu. Acesta este - considera Cameron - un aspect mental important al istoriei fenomenului OZN.
Mesaje ciudate
In 1975 era o cu totul alta lume. Lucrurile care se intamplau atunci nu se mai intampla acum. De pilda, aterizari cu urme lasate pe sol. Sau nepamanteni scunzi care se invart in jurul navei lor cu baghete mici in maini. Nu se mai intampla. Nu mai exista rapoarte despre asa ceva. Pe atunci erau si o suta de cazuri intr-un an; acum nu e nici unul. E ca si cum extraterestrii ne conduc pe o anumita cale, iar acest fenomen mental este parte din ceea ce fac.
Exista unele povesti incredibile din interiorul comunitatii OZN, care arata pana unde poate ajunge acest gen de lucruri - a spus Cameron - dand ca exemplu cazul din padurea Rendlesham. Atunci, in decembrie 1980, se pare ca o nava a aterizat in apropierea unei baze a US Air Force din Marea Britanie. James Penniston a fost unul dintre militarii martori prezent acolo si au atins acel obiect. El spune ca a primit cu acest prilej, instantaneu, un mesaj, un sir de cifre, numai unu si zero, lung de 14 de pagini. Peste treizeci de ani el putea inca sa reproduca acest mesaj, in mod identic, ori de cate ori i se cerea. Deocamdata nu se cunoaste vreo interpretare a acestor semne.
(Va urma)