MAGAZIN: Conexiunea OZN - constiinta (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Un alt caz care l-a impresionat pe Cameron a fost povestea unui faimos rapit OZN, Stan Romanek. Unul dintre lucrurile pentru care acesta a devenit cunoscut este ca se intampla sa se trezeasca dintr-o data in mijlocul noptii si sa inceapa sa scrie niste formule, ca si cum ar fi sub hipnoza. Sunt niste formule matematice foarte complexe pe care altminteri nu are de unde sa le cunoasca. De pilda, a reprodus o formula a fizicianului Harold E. Puthoff, privind energia de punct zero, formula publicata recent, intr-o revista de specialitate cu circulatie limitata.
Asadar - considera Cameron - extraterestrii ne conduc de-a lungul unui drum si ne sugereaza lucruri la care nu am fi ajuns pe cont propriu. E si o forma de musamalizare, dar si o divulgare treptata din partea lor. El este convins ca vom afla ce este cu OZN-urile doar atunci cand nepamantenii vor decide sa ne spuna.
Alex Tsakiris a reamintit ca facuse, cu cateva luni in urma, o emisiune-interviu cu Joseph McMoneagle, care avusese renumele de SPION CLARVAZATOR NR.1 al armatei americane, intre altele in cadrul proiectului ultrasecret Stargate (1991-1995). El a lucrat in stransa colaborare, pentru cercetari privind clarviziunea, cu acelasi Harold Puthoff, mentionat mai inainte, la Institutul de Cercetare Stanford.
Joe McMoneagle fusese foarte interesat de cartea Life After Life a lui Raymond Moody, dedicata experientelor in apropierea mortii (near-death experience - NDE), intrucat el insusi avusese o astfel de experienta in timp ce era ofiter de informatii in armata SUA, stationat in Germania. In aceasta experienta aproape de moarte, el s-a vazut parasindu-si corpul, trecand deci intr-o stare de extracorporalitate, apoi s-a vazut ridicandu-se la Cer si ajungand in fata acelei lumini pe care indeobste o numim Dumnezeu. El a trait deci un contact cu o constiinta aflata, in mod clar, mult peste nivelul nostru de constiinta. Astfel de experiente, spiritual-transformatoare, au fost raportate de-a lungul timpului de nenumarate ori, indiferent daca acestea au fost de tip Kundalini, experiente crestine, sau de alta natura. Ca si in exemplul de mai sus, cu Padurea Rendlesham, exista o descarcare de informatii catre mintea celui contactat, dar exista si acel nivel, mult mai inalt, al constiintei. Ar trebui sa incercam sa punem toate aceste necunoscute in legatura unele cu altele, sa incercam sa vedem cum se potrivesc intre ele.
Cameron l-a aprobat, completand ca probabil constiinta este elementul fundamental, unificator, cumva ca in filosofiile orientale. In lumea occidentala ne confruntam cu niste probleme generate de stiinta. Stiinta nu e capabila sa abordeze acest gen de probleme. Colonelul in retragere John Alexander, o persoana cu inalte autorizatii de securitate, a subliniat, in repetate ori, ca dintre membrii Academiei Nationale de Stiinte a SUA, cel mai inalt for stiintific, doar 4% accepta realitatea unor fenomene precum OZN-urile, clarviziunea, sau diverse experiente psihice. Comunitatea OZN si-a dorit mereu sa implice in studiul acestui fenomen oameni de stiinta. Cameron spunea ca i-a descurajat mereu, mentionand ca oamenii de stiinta practica si ei un soi de crestinism, un soi de religie, in care totul este material :
- Unii cred intr-un Dumnezeu cu barba, altii cred ca vor ajunge in Rai pe cai pavate cu aur.
Solutia va fi sa ne indepartam de abordarile de felul acesta, spre un fel de filosofie orientala.
(Va urma)