Marti, 5 mai, la ora 15:00, la sediul CMMB din str. Avram Iancu nr. 1, Bucuresti, are loc conferinta de presa organizata de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) impreuna cu Fundatia CMMB.
In cadrul conferintei vor fi prezentate rezultatele "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din Bucuresti".
Potrivit acestei cercetari, 86% din persoanele chestionate au fost expuse in cel putin o circumstanta la o agresiune verbala, iar 10,2% s-au confruntat cu incidente de agresiune fizica; 58.9 % dintre medicii care au fost agresati, respectiv 50% din totalul participantilor la cercetare, au declarat ca agresiunile verbale, fizice sau de alta natura produse in timpul exercitarii profesiei le-au afectat sanatatea, calitatea vietii sau activitatea.
Mai multe detalii despre expunerea personalului medical la agresiune vor fi oferite in cadrul conferintei de catre Prof. Dr. Ioan Lascar, presedintele CMMB si al Fundaziei CMMB si Georgeta Elisabeta Ionescu, director al Fundatiei CMMB.