www.divahair.ro informeaza: Daca comportamentul partenerului te face sa crezi ca ceva nu este in regula, asculta-ti instinctul. Ignorand ceea ce simti, nu faci altceva decat sa eviti inevitabilul. Tu il cunosti cel mai bine, asa ca orice schimbare brusca ar trebui sa iti dea de gandit. Asadar, cu faimoasa intuitie feminina si cu putin ajutor din partea noastra, poti sa stii oricand daca partenerul te insala sau nu.
58% dintre barbati au inselat cel putin o data in viata! De ce inseala barbatii? Pentru ca vor si pentru ca pot! Cum stii daca esti inselata? Afla cele 13 semne care il dau de gol!

1. Se fereste de tine
Unde este barbatul pe care il cunosteai, cu care imparteai totul si puteai sa discuti despre orice? Acum are un comportament ciudat, pare ca se fereste, nimic nu ii place si comunicati foarte putin.
Pana nu demult, isi lasa telefonul oriunde prin casa, acum il tine mereu langa el, chiar pe silentios. Uneori, cand ii suna telefonul, se sperie sau se fereste, iar in timpul noptii il inchide. Cand comunica pe Internet, inchide rapid fereastra de conversatie sau sta pe invisible.
Daca vrei sa ii ceri ceva sau sa discutati, sare ca ars si se simte jignit ca il verifici. Din retras si necomunicativ devine agitat si nervos daca il intrebi ce se intampla cu relatia voastra.

Sa fie un prim semn ca te insala?

2. Te minte
Observa felul partenerului de a se exprima si de a te privi atunci cand vorbiti. In primul rand, miscarea mainilor si privirea il pot da de gol. Daca atunci cand il intrebi ceva isi freaca palmele, isi misca nervos degetele, bate din picior sau nu te priveste in ochi, este foarte probabil sa te minta.
Daca il suni, nu raspunde sau iti da ton de ocupat. Cand va intalniti, iti spune ca a uitat telefonul in masina, la birou sau acasa, sau ca atunci cand l-ai sunat era prins in trafic sau intr-o discutie importanta. Inainte, avea mereu telefonul in apropiere.
Il cunosti bine de ani de zile, ii stii gusturile, hobby-urile si deodata te trezesti ca ii plac melodii care inainte nu le asculta sau ca merge in restaurante si pub-uri care pareau sa nu fie pe gustul lui. Din pacate, este foarte probabil ca noua cucerire sa il atraga si catre noi pasiuni.

3. Vine acasa seara tarziu sau lipseste mai mult de o zi
De cand sunteti impreuna, partenerul tau a facut tot posibilul sa nu stea la lucru peste program, iar comportamentul lui a fost ireprosabil. Totusi, de ceva timp, intarzie seara pe motiv ca a avut mai mult de lucru, spunandu-ti ca urmeaza o perioada in care va intarzia aproape in fiecare zi.
Mai mult decat atat, delegatiile si intalnirile de afaceri seara tarziu sunt tot mai dese. Cand ajunge acasa, nu este entuziasmat de acea delegatie sau intalnire, nu iti povesteste cum a fost, sau dimpotriva se pierde stanjenit in prea multe detalii.

4. Planuri de viitor impreuna? Nu prea cred...
La fiecare sfarsit de saptamana obisnuia sa te surprinda cu o iesire - in oras, in afara orasului, prin tara sau chiar in strainatate. Excursiile de vis, sutele de fotografii si filmari... sunt de anul trecut. Dintr-odata, nu mai are rabdare, nu ii mai place sa planifice nimic: de la excursii la viitorul vostru impreuna. Casatorie? Copii? Notiunile ii sunt complet straine.
Nu va mai fi la fel de interesat de evolutia relatiei voastre, iar daca aveti deja copii, va comunica mai putin cu ei.
Este posibil sa fie din ce in ce mai critic la adresa relatiei voastre si a comportamentului tau. De fapt, dorinta lui ascunsa este sa transforme relatia intr-o copie a relatiei pe care o are cu femeia careia ii ofera momentan mai multa atentie.

5. Comunicarea lipseste...
Poate sa stea minute intregi langa tine fara sa scoata un cuvant. Nu mai simte nevoia sa iti povesteasca despre realizarile si problemele de la munca, nu isi mai exprima sentimentele si prefera sa citeasca, sa isi piarda timpul pe internet sau in fata televizorului.
Va ajunge sa i se para chiar enervant sa iti povesteasca "atatea lucruri", cum bineinteles ca iti povestea inainte.


6. Viata sexuala si-a pierdut farmecul

Obisnuiai sa te lauzi prietenelor apropiate ca partenerul tau te innebuneste in pat si ca nu vrei pe altcineva in afara de el pentru o partida de sex perfecta. Acum, nu te mai doreste ca inainte, pare plictisit, obosit si prefera sa adoarma mai devreme decat sa iti ofere atentia de alta data.
Daca tu vrei sa faci dragoste, el vrea sa faceti sex. Iar daca faceti sex, nu se implica, pare mai mult un joc de rutina.


7. Se indeparteaza de tine
Vremurile bune au apus! Esti din ce in ce mai sigura ca partenerul tau te insala, pentru ca nu poti sa iti explici de ce nimic nu mai este la fel: iesiti in oras si pareti doi amici, nu ii mai place sa te sarute oricand si gandurile lui sunt undeva departe de voi doi.
Nu e de mirare daca " te iubesc " ii devine strain, daca uita cand este aniversarea relatiei voastre sau data vreunui eveniment important pentru voi doi.
Alaturi de tine este distant, chiar morocanos, iar cand pleaca la lucru sau in " delegatii " pare vesel, relaxat. Este un semn foarte clar ca langa tine nu se mai simte in largul lui. Este o chestiune de timp pana cand fie se va implica intr-o noua relatie, fie va renunta definitiv la relatia pe care o are cu tine.


8. Are mai multa grija de aspectul lui fizic
Pana nu demult, puteau trece si cateva zile fara sa se barbiereasca si chiar luni de zile fara sa isi cumpere ceva nou de imbracat. Acum, totul s-a schimbat: petrece mai mult timp in fata oglinzii, se tot studiaza, si-a cumparat un parfum nou, este mereu aranjat.
Descoperi uimita ca vine acasa cu noi achizitii vestimentare, pe care nici nu te asteptai sa le aleaga.

9. Aduce in discutie cuvantul despartire
Involuntar sau nu, incepe o cearta din orice si aminteste des despre o despartire. Iti spune la nervi ca, daca il presezi si il intrebi de toate, o sa va despartiti, pentru ca el nu poate trai asa. Sau, alege varianta inversa - santajul sentimental si victimizarea: este convins ca ti-ar fi mai bine fara el, ca nu te merita pentru ca suferi din cauza lui si relatia cu el nu este cea potrivita pentru tine.
Orice atitudine ar adopta, este doar o lasitate prin care se absolva de orice responsabilitate si vina pentru esecul relatiei voastre.
Va certati si, manios, te intreaba cum te-ai simti daca relatia s-ar incheia, cum te-ai descurca daca v-ati desparti si el o sa tina la tine doar ca la o amica. Intentia lui ascunsa este sa iti testeze limitele, sa vada cat si ce esti dispusa sa accepti si daca s-ar putea intoarce la tine cand relatia cu noua cucerire nu ar mai fi " de vis".


10. Te critica si nu mai are grija de tine
Pe el te bazai oricand si ai vrea sa te bazezi si acum, desi nu mai esti la fel de sigura ca merita. Doar ideea ca ai putea fi inselata de partenerul tau iti da un sentiment ciudat de nesiguranta si furie.
Sentimentele tale confuze sunt amplificate de comportamentul lui total schimbat: nu mai merge cu tine la doctor, nu te mai ajuta in bucatarie, nu iti mai face complimente atunci cand te aranjezi. Chiar si ceea ce ii placea la nebunie acum are un defect.


11. Sau... invers: este suspicios de atent cu tine
Trebuie sa isi potoleasca cumva sentimentul de vinovatie. Si cum altfel decat prin a-ti acorda dintr-o data foarte multa atentie?
Sentimentul de vinovatie va fi imboldul pentru complimente, cadouri neasteptate, relatari nebanuite si iesiri departe de oras, cu telefoanele inchise.
Oricum, cadourile si atentia se vor diminua pe masura ce el se va obisnui cu viata dubla pe care o duce, toata aceasta situatie devenind ceva normal.


12. Cauta siguranta in alta parte
Daca partenerul tau este nesigur pe sine sau simte constant nevoia de afectiune, va sesiza imediat chiar si cea mai mica schimbare a ta. In consecinta, nu ii va fi greu sa caute afectiune in alta parte, la inceput chiar fara intentia de a te insela. O discutie nevinovata cu colega de munca, o cina prelungita cu o partenera de afaceri, pot fi imboldul de care are nevoie pentru a incerca altceva.
Un barbat nesigur va cauta intotdeauna la partenera lui un surplus de siguranta. In plus, nu te mira daca va ajunge sa te acuze pe tine ca il inseli, chiar daca nu are dovezi.

13. Inchide usile dupa el
Poate ai observat, mai ales daca locuiti impreuna sau aveti o relatie de mai multi ani, ca obisnuia sa lase usa de la baie deschisa cand se spala sau cand se barbierea. La fel, daca el era in dormitor si tu in sufragerie, usile camerelor erau deschise.
Psihologii au descoperit ca, pe masura ce relatia secreta avanseaza, barbatul care insala inchide usa dupa el. Usa inchisa este simbolul distantei care se instaleaza intre tine si partener.

Semnele se aduna...
Cu cat il regasesti pe partenerul tau in mai multe din comportamentele de mai sus, cu atat cresc sansele ca, din pacate, presupunerile tale sa fie fondate. Totusi, poate ca iubitul tau doar trece printr-o perioada mai grea si prefera sa se descurce singur. Doar avand rabdare, vei descoperi adevaratele motive ale comportamentului lui!

Sfat: Nu incepe o cearta doar pentru ca ai o banuiala si nici nu te lasa prada primului impuls. Ca sa fii sigura ca te insala, trebuie sa ii regasesti gesturile in cel putin 4 dintre semnele clare de mai sus.
Apeleaza la tact si diplomatie! Oricat ai crede ca o cearta va pune capat indoielilor, ea nu va face altceva decat sa adanceasca conflictul dintre voi doi si sa iti provoace si mai multe incertitudini si tristete.