Luna martie a anului 2015 aduce o schimbare importanta in conducerea grupului Artmark, platforma privata de promovare culturala formata actualmente din 7 entitati - dintre care cele mai cunoscute sunt casa de licitatii Artmark, Centrul Cultural ArtSociety, Institutul Artmark de Management al Artei, casa de licitatii online Lavacow, destinata marketarii artei contemporane romanesti si est-europene si Artmark Historical Estate, specializata in recuperarea si promovarea monumentelor istorice.
Dupa aproape 6 ani de rezultate remarcabile in dezvoltarea pieței romanesti de arta si in consolidarea grupului Artmark (culminand cu premierea in 2012 de catre Business Review drept Antreprenorul roman al anului 2012” sau cu includerea in 2014 de catre Tefaf Art Market Report intre cele mai semnificative case de arta din Europa), Manuela Plapcianu se retrage din functia de CEO si Presedinte Artmark, pentru a se dedica antreprenoriatului social in domeniul educatiei.
Totodata, Manuela Plapcianu (Top Forbes 50 cele mai influente femei din Romania in 2015) ramane alaturi de echipa Artmark ca actionar si membru al Consiliului Executiv Artmark. 
Functia de CEO Artmark va fi preluata de Alexandru Baldea, actionarul majoritar al grupului Artmark. Noul Presedinte al grupului Artmark este, incepand din 20 martie, Horia-Roman Patapievici, scriitor, filozof si manager cultural, fost Presedinte al Institutului Cultural Roman (2005-2012), Vicepresedinte (2008-2010) si Presedinte (2010-2011) al EUNIC (European Union National Institutes for Culture).
Principalul mandat al noului Presedinte este coordonarea internationalizarii operațiunilor grupului, incluzand promovarea in spațiul european nu doar a artei contemporane romanesti, dar si a valorilor patrimoniului cultural national, precum si, nu in ultimul rand, continuarea demersurilor de profesionalizare si accesibilizare a pietei romanesti de arta.
Consiliul de Excelenta al grupului Artmark, ce supravegheaza si gireaza politicile intregii platforme culturale Artmark, cuprinde ilustre personalitati culturale sau publice romanesti, ce si-au asumat misiunea de a se implica in cresterea vizibilitatii culturii romanesti si a impactului acesteia in modelarea societatii romanesti, printre care Presedintele Romaniei (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu, Printesa Marina Sturdza, artistul Ioan Sbarciu, Presedinte al Senatului Universitatii de Arta Cluj, Catrinel Plesu, ex-director Centrul National al Cartii, Angela Baillou, directorul reginal Christie's pentru Europa Centrala si de Est etc.