Dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex, recomanda cateva remedii in cazul enurezisului la copii.
"Pierderea de urina in pat ingrijoreaza mult parintii, 10% din baieti inca mai urineaza in pat si la 6 ani. Inainte de a stabili un diagnostic e bine sa se faca analiza urinei. In caz de infectii se ia tratamentul pentru sterilizarea urinei si se face examen urologic pentru stabilirea unei anomalii a cailor urinare. Daca enurezisul apare pe fond emotional, tratamentul homeopat echilibreaza aceste probleme. Se ia Equisetum CH 9, 3 granule seara la culcare timp de o luna, precum si remediul constitutional Pulsatilla CH 30, 3 granule o data pe zile timp de zece zile pe luna, la copilul care are probleme de crestere si e emotiv, Stramonium CH 30, 3 granule o data pe zi, 7 zile pe luna - la copilul cu frica de intuneric si cosmaruri; Staphyzagrum CH 30, 3 granule o data pe zi, 7 zile pe luna la copilul agitat care urineaza foarte des pe timpul zilei, la cea mai mica contrarietate. Incontinenta scaunului la copil - se ia Aloe CH 15, 3 granule o data pe zi.
Incontinenta urinara dupa nastere - se ia Sepia CH 15, 3 granule pe zi, 14 zile. incontinenta la menopauza - se ia Sepia CH 15, 3 granule zilnic. Incontinenta persoanelor in varsta - daca nu sunt infectii sau anomalii de cai urinare se ia Causticum CH 15, 3 granule zilnic, timp de o luna, cu rarire in functie de ameliorare", ne-a spus dr. Iuliana Avadanei (www.medireflex.ro).