MAGAZIN: O rapire din Italia supusa contestatiilor (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
In jurul resedintei Giovannei, in apartamentul ei, ca si in iarba arsa din jurul casei, a fost gasita o substanta neobisnuita. Ea devenea foarte fluorescenta deci - s-a spus - trebuia sa contina fosfor. Dar nu a fost asa. Ayo spunea ca substanta a fost colectata si analizata intr-un institut din Bologna si s-a dovedit ca are o structura aparte, iar fluorescenta s-ar datora unor modificari produse de un camp magnetic foarte puternic. Giovanna nu putea avea acces la asa ceva la ea. Astfel de lucruri nu se gasesc in casele oamenilor.
Italianca isi amintea ca, atunci cand era rapita, era unsa, probabil cu aceeasi substanta fluorescenta :
- Ei spun ca o folosesc drept dezinfectant, pentru a nu ne contamina pe noi sau pentru a nu fi ei insisi contaminati. Uneori - spunea ea - ei injecteaza oamenilor virusuri care pentru rasa lor sunt letale, dar pentru noi nu; apoi, dupa un timp, se intorc sa ia de la victima rapirii sange, pe care il proceseaza, scot anticorpii produsi, folosindu-i pentru a se vindeca ei insisi.
Ea a mai aratat si o tomografie a creierului ei, in centrul caruia ar exista un implant. Cei ce au rapit-o i-ar fi introdus in cap o capsula metalica, prin nas, Ea mai poseda si fotografii, luate ei si unui prieten, dupa o rapire. Pe imagini apar urmele unei interventii chirurgicale, ca si acea substanta alba pe care ei o foloseau atunci cand lucrau asupra ei.
In privinta filmului, a fost aratat ceea ce spunea ea ca este fatul avortat: un fel de amalgam de carne si sange, spunandu-se ca in partea de jos sunt picioarele si sus este capul. In mod evident, avortonul are caractere animalice. Despre videoclipul sters intre timp de pe youtube, Ayo arata ca este greu de spus cu certitudine daca este adevarat sau fals (de pilda un fetus de animal). Pentru a fi siguri, ar fi nevoie de un anatomopatolog care sa analizeze imaginile, dar mai ales trebuie facuta o analiza ADN.
Unii comentatori, intre care Edoardo Russo, coordonator al Centrului Italian pentru Studii OZN (CISU), au fost categorici, aratand ca presupusul avorton semana mai degraba cu un iepure mic, de pe care a fost scoasa pielea si din care au fost extrase viscerele. Biologul Gabriel Cunha spunea:
- Din anatomia picioarelor din spate, creatura trebuia sa fi mers in patru labe.
Totusi, altii erau de parere ca, daca te uiti atent la imaginile originale, acestea nu arata ca un iepure sau ca un alt patruped.
Giovanna afirma ca ea a facut gestul de a marturisi cele petrecute nu pentru a castiga notorietate, ci dupa ani de zbucium si framantari. Ea a considerat ca, in felul acesta, va ajuta pe altii ca ea, care traiesc experiente similare in tacere si in frica. A adaugat apoi ca vizitatorii cenusii sunt o rasa care, spre deosebire de noi, nu are sentimente. Aceasta explica cinismul cu care actioneaza. Ei nu pot simti nici iubire, nici ura si toata ingineria genetica pe care o aplica asupra oamenilor o realizeaza mecanic, fara sentimentele atat de importante in sexualitatea umana.
Ea a adaugat:
- Chiar daca ei sunt mai avansati tehnologic, simplul fapt ca noi suntem fiinte umane ne face sa le fim superiori.
Povestea Giovannei a generat o dezbatere aprinsa. Au sosit sute de e-mailuri de la oameni care pretindeau ca au avut experiente similare, dar pana acum nu au avut curajul sa recunoasca.
(Va urma)