rador.ro: Cicloturism la malul Dunarii, proiect de promovare nationala din bani europeni
Tara noastra va exploata un nou segment al pietei turistice internationale si anume, cicloturismul, menit sa atraga pasionatii de ciclism, pescuit si eco-turism din toata lumea, la malul Dunarii. Ineditul proiect turistic este finantat din Fondul European pentru Pescuit (FEP), beneficiar fiind U.A.T. Judetul Calarasi.
In cadrul proiectului s-au stabilit 4 trasee de cicloturism, care se adreseaza atat ciclistilor de sosea, cat si ciclistilor amatori de offroad, dar si un traseu de pescuit pentru a promova frumusetile Dunarii in judetul Calarasi. Acestea vor fi inaugurate oficial, duminica, 1 martie 2015.
Cele 4 trasee de ciclism au distante cuprinse intre 46 si 50 de km, au un nivel scazut de dificultate si pot fi parcurse intr-un interval de timp cuprins intre 4 si 7 ore. Amatorii de cicloturism vor putea admira peisajele unice ale zonei, vor putea vizita muzee, targuri ale producatorilor de artizanate, magazine de biciclete si se pot caza in hoteluri sau zone de camping special amenaje pe traseu. Pasionatii de pescuit vor putea folosi traseul special creat in cadrul noului program turistic, care se intinde pe o distanta de 18 km, de la Calarasi pana la Vicina.
- Aceasta zona de implementare va deveni, in scurta vreme, o atractie turistica inedita pentru pasionatii de ciclism si pescuit din toata lumea. Zona Dunarii Calarasene abunda de peisaje superbe, iar turistii care fac parte din publicul nostru tinta iubesc aceasta combinatie intre salbaticie, ciclism si pescuit, declara Marius Fulga - Manager public in cadrul Consiliului Judetean Calarasi.
Proiectul European PROMOVAREA PATRIMONIULUI NATURAL IN ZONA DUNARII CALARASENE PRIN ECO-TURISM este cofinantat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 si face parte din Programului Operational de Pescuit 2007- 2013. Website-ul oficial al proiectului este www.turismcalarasi.ro.
Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie prin: Alina APOLOZAN - Manager proiect; Tel.: 0242/311301, int.137 sau 0722 665 715; Fax: 0242/314623; e-mail: [email protected]