Senatorul GHEORGHE POP a sustinut o declaratie politica intitulata: Sanatatea si Educația din Salaj, exemple de manageriat in folosul oamenilor
Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Domeniile prioritare pentru viitorul acestei tari â€" educatia, sanatatea, infrastructura, ordinea si siguranta cetateanului â€" trebuie sa beneficieze in continuare de toata atentia si implicarea intregii clase politice. Odata cu punerea lucrurilor pe un fagas normal pe aceste sectoare si restul domeniilor au avut si vor avea de castigat.
S-a pierdut prea mult timp si s-au risipit prea multi bani timp de 8 ani pe nimic! Acest nimic insemnand asa-zisele mari proiecte de investitii: terenuri de sport in panta, parcuri inutile in localitati cu un numar foarte mic de locuitori, sali de sport neutilizate si multe alte investitii care aproape puneau lacatele pe administratiile locale din cauza blocajelor financiare.
Finantand multele proiecte de investitii, guvernantii de la acea vreme au uitat complet de spitale, de unitati de invatamant, de drumuri, de apa curenta si canalizare, fiind doar cateva dintre lucurile firesti, normale, de care oamenii au nevoie zi de zi, iar ei ce-au facut? Au inchis spitale sau le-au distrus prin lipsa modernizarilor. Au inchis scoli, neasigurand conditii de transport pentru elevii navetisti. Au incheiat o serie de contracte pentru infrastructura rutiera, din care nu ne-am ales cu nimic. Au fortat adminstratii locale sa demareze investitii pentru apa si canalizare dupa care le-au taiat finantarile. Au reorganizat Politia Rurala fara sa asigure si finantare pentru interventii, astfel ca unele zone au devenit un adevarat rai al hotilor.
In toate aceste proiecte pe care le-am enumerat, ei au gasit surse de venit pentru buzunarul propriu, erau robinete prin care se scurgea picatura cu picatura banul public.
Si s-a inchis robinetul, cu ajutorul lui Dumnezeu, in 2012. Iar rezultatele le vedem azi, in presa, aici, peste tot.
In timp ce afacerile lor sunt demascate, managerii de buna credinta ce au preluat fraiele (aproape rupte) sistemului sanitar, ale sistemului de invatamant etc, mai bifeaza cate o realizare importanta pentru oamenii de rand.
Spun cu mandrie ca investitiile in Sanatate derulate in judetul Salaj pot fi exemplu pentru intreaga tara. Un spital de urgenta reabilitat aproape in intregime, spitale orasenesti bine administrate, ce ofera conditii umane, firesti de tratament si spitalizare pacientilor. Chiar la inceputul acestei saptamani s-a inaugurat spatiu nou pentru Medicina Legala si pentru Farmacia din cadrul unitatii spitalicesti, iar investitiile nu se opresc aici. Scolile sunt curate, ingrijite, implicate in foarte multe proiecte ale elevilor, avem de la an la an tot mai multi elevi premianti la concursuri si olimpiade scolare nationale si internationale. Si toate acestea se petrec intr-un judet mai mic unde cei care conduc domeniile prioritare pentru populatie stiu sa nu-si bata joc de oameni, de copii, ba chiar de propriile lor constiinte.
Continuand sa investim in aceste domenii, vom creea un viitor sanatos pentru Romania. Noi, ca parlamentari, trebuie sa ne implicam in viata comunitatilor din care facem parte si de unde am fost trimisi aici astfel incat greselile celor opt ani de trista amintire sa nu se repete niciodata!