Evenimentul anului 2015: anuntul legat de viata extraterestra! (Autor: Bursa/ OCTAVIAN DAN)
Anuntul oficial al existentei extraterestrilor va fi facut in anul 2015 - sustin mai multi specialisti care studiaza fenomenul. Dovezile se inmultesc si multe informatii clasificate au ajuns la publicul larg. Tocmai de aceea liderii marilor puteri, dar si liderii religiosi, sunt obligati sa iasa public si sa faca un anunt oficial in acest sens. Exista sau nu extraterestri? Intrebarea este simpla, raspunsul a devenit foarte complicat. Toti ochii sunt atintiti spre Moscova si Washington, dupa ce Vaticanul si NASA au lasat sa se inteleaga ca detin unele informatii concludente.
Postul de televiziune britanic ITV a realizat un film documentar despre posibilitatea existentei vietii pe Marte, in cadrul caruia au prezentat si un interviu cu Charles Bolden, Administrator NASA. In premiera acesta a admis ca pe Marte pot exista forme de viata, exact ca pe Pamant: Marte a fost candva similara din mai multe puncte de vedere cu Terra. Aceasta a fost locuita de forme de viata extraterestrem si in ziua de astazi inca mai pot exista.
Un prim semnal a fost tras atunci cand sonda NASA Viking 1, a descoperit pe 25 iunie 1976 o forma piramidala perfect regulata, numita de atunci Chipul de pe Marte. Anul acesta o fotografie realizata pe aceeasi planeta de catre rover-ul Curiosity, publicata pe site-ul oficial al NASA, infatiseaza o zona in care se pot vedea mai multe pietre ingropate in pamant, alaturi de care se vede foarte clar un os, care seamana cu un femur. Aceasta ar putea fi o noua dovada clara ca, cel putin in trecut, pe Marte a existat viata intr-o forma avansata. Publicarea fotografiei reprezinta un semnal clar, mai ales ca pana acum NASA a refuzat sa faca publice date despre Planeta Rosie.
Pe de alta parte, exista informatii ca Vaticanul se pregateste sa faca un anunt de mare importanta pe aceasta tema. Rosana Ubanell, de la Voxxi News sustine ca Vaticanul va face o declaratie in 2015 in legatura cu viata extraterestra si implicatiile teologice pe care le are existenta unor fiinte inteligente in afara Pamantului. De altfel, Papa Francisc a declarat anul acesta, in timpul unei slujbe desfasurate in Cetatea Sfantului Scaun, ca ii vede pe extraterestri ca pe niste omuleti verzi, cu urechi mari si sustine ca orice fiinta creata de Dumnezeu trebuie sa fie botezata, iar acest drept nu poate fi refuzat nici celor care ar ajunge pe planeta noastra din alte colturi ale universului.
In 2011, directorul Observatorului de la Vatican care era la vremea respectiva si consilierul Papei Benedict al XVI-lea, Jose Gabriel Funes, a afirmat, intr-un articol publicat in L'Osservatore Romano, ca fiintele inteligente create de Dumnezeu ar putea sa traiasca si in alte locuri in afara de pamant: Este posibil sa crezi in Dumnezeu si in extraterestri. Crestinii pot admite existenta altor lumi si a altor forme de viata, chiar si a celor mai evoluate decat noi, pamantenii, fara ca astfel sa puna sub semnul intrebarii credinta in Creatie, Intrupare sau in Mantuire. Desigur, intr-un Univers atat de mare nu poti exclude aceasta ipoteza. Asa cum exista o multitudine de creaturi pe Pamant, pot exista alte fiinte, chiar inteligente, create de Dumnezeu. El este creatorul lumii. Exista un plan in spatele creatiei. Nu suntem copiii unui accident.
Exista informatii, deocamdata neconfirmate oficial, dar care sunt amplu popularizate in mediul virtual, ca in 2015 presedintele american Barack Obama va face un anunt care sa spulbere orice urma de indoiala.