Liv Hospital, renumit in plan mondial, localizat in Istanbul si Ankara - Turcia, centru de servicii pentru terapie globala, detine standarde de excelenta in domeniul serviciilor de consultanta terapeutica, educatiei si pregatirii profesionale si tratarii pacientilor din strainatate.
Spitalele Lv din Istanbul si Ankara se mandresc cu cele 49 de departamente medicale care functioneaza intr-un spatiu de 57.000 de metri patrati, cu acreditare JCI and TuV. Parteneriatul lor, 50% american, le permite sa urmareasca si sa adopte ultimele descoperiri si echipamente, cu ajutorul unei echipe profesionale de medici si specialisti in medicina formati in strainatate.
Dupa Ankara, Grupul va deschide alte inca trei spitale principale in Istanbul si unul in Izmir. Cu aceste spitale ultra moderne, alaturi de o universitate de medicina afiliata si un spital de cercetare si educatie gupul LIv va fi unul dintre cele mai mari lanturi spitalicesti din Turcia detinand suprematia in sectorul privat din aceasta tara.
Grupul Liv Hospital detine locul principal in seria specialitatilor ce includ Transplantul de Maduva Osoas, Medicina Regenerativa si Centru de Producere si Aplicare de Celule Stem, Infertilitate si PGD, Centru de Diagnosticare Genetica, Centru pentru cancer, Centru de chirurgie robotica avansata, Ortopedie, Cardiologie, Pediatrie, Boli INterne, Chirurgie Plastica si Reconstructiva, Dermatologie, Stomatologie, Hematologie, Chirurgie toracica, ORL, Oftalmologie, Chirurgie Generala, Urologie / Uro-Oncologie, Ginecologie/ Gineco-Oncologie, Chirurgie cardio-vasculara, Urgente, Neuro-chirurgie si multe altele.
Sunt, de asemenea, disponibile IORT - Radioterapia Intraoperativa, Truebeam STX, Pem, PetCT, Da Vinci, Makoplasty, EximerLasik, beneficiind astfel de ultimele tehnologii.
Astazi, la Capital Plaza Hotel, a avut loc conferinta de presa la care au participat medici de la Liv Hospital: Prof. Oktar Asoglu, Prof. Kursat R. Serin si desinerul Catalin Botezatu, care s-a operat cu succes la Liv Hospital.

Prof. Chirurgie Generala, Oktar Asoglu, Radioterapia intraoperativa (IORT) "cea mai noua arma impotriva cancerului"
Prof. Oktar Asoglu subliniaza, Radioterapia standard se administreaza 5 zile pe saptamana timp de 6 saptamani, iar IORT se poate administra printr-o singura doza. Distruge boala la nivel microscopic, protejand astfel organele si tesuturile sanatoase. In cazul cancerelor la stomac, pancreas, colon, san, tesut moale, plamani si ginecologic, tratate cu IORT, este posibila deja victoria. O singura doza de 10 Gy utilizata cu acest aparat reprezinta 70-80 Gy utilizati in radioterapia uzuala (traditionala). IORT imbunatateste calitatea vietii pacientilor, inlaturand efectele adverse provocate de tratamentele medicamentoase.
Prof. Chirurgie Generala, Kursat R. Serin, Chirurgia robotica - cel mai eficient tratament pentru metastazele hepatice
Chirurgia robotica si laparoscopica asigura pacientilor o recuperare mult mai rapida. Fiind interventii cu proceduri minim invazive, durerile post-operatorii sunt reduse, iar pacientul se vindeca mult mai repede. Pacientii cu metastaze la ficat care pana acum 20 de ani nu gaseau remedii pentru tratare, acum cu ajutorul medicinii moderne au parte de o viata confortabila si ii ajuta prelungind chiar durata de viata a acestora, mentioneaza dr. Kursat R. Serin.


Experienta lui Catalin Botezatu la Liv Hospital din Turcia

Dupa prezentarile celor doi Profesori, a urmat o discutie libera intre jurnalistii prezenti la conferinta si medicii oncologi ai spitalului Liv din Istanbul.
In luna martie, designerul Catalin Botezatu a fost internat la Liv Hospital din Istanbul, unde a fost supus unei operatii de montare de stenturi. Interventia a fost una de succes, evitandu-se astfel un posibil infarct ce i-ar fi putut fi fatal.
Acesta a fost prezent cadrul conferintei Radioterapia intraoperativa pentru a impartasi din experienta sa de cetatean roman, intr-un spital international.
"Am ajuns intamplator la Liv Hospital din Turcia. Am avut probleme legate de niste migrene carora nu le-am dat de cap in Romania! Aveam niste prieteni in SUA care m-au trimis la Liv Hospital. Mi-a fost foarte frica pentru ca era vorba despre o artera care alimenta creierul cu sange! Am mers la Liv Hospital ca simplu pacient si m-am inregistrat cu alt nume. In 10 minute, a venit Alice Abdi, supervisor la Liv Hospital, care stia limba romana si acest lucru m-a linistit, mai ales ca nu stiam limba turca. Astfel, m-am simit mult mai sigur pe mine. Am facut investigatii si a doua zi am fost bagat la tratament. La a doua consultatie am facut un infarct si dupa aceea inca unul. Mi s-a spus ca riscul era de 90% sa mor: o artera era infundata cu sange. Asa ca am hotarat sa intru in sala de operatii, und era o armata de medici! Am vazut propria operatie pe un monitor, eu fiind anesteziat local. Operatia a durat trei ore si, dupa montarea celor patru stenturi, am stat doar o noapte la Terapia Intensiva si dupa aceea m-am simtit extraordinar. Mi-a placut foarte mult cum am fost primit la Liv Hospital si a contat si faptul ca spitalul arata ca un hotel de lux, fiind amenajat ca un tesut uman. Toate preturile de acolo sunt accesibile!", ne-a spus designerul Catalin Botezatu.