amfostacolo.ro: Revelion in Grecia
- Un cititor a postat pe site-ul amfostacolo.ro urmatoarea intrebare: Cochetez cu ideea unui Revelion in Grecia. O varianta ar fi Salonic si alta Atena. Am in vedere cazare intr-o camera pentru 2 adulti si un copil, dar suficient de incapatoare, ceva la cca 45mp. Ce parere aveti, ce recomandari imi puteti face referitoare la hoteluri, drum, program, etc. ?
Iata raspunsurile postate pe site-ul amfostacolo.ro
- Am petrecut Revelionul in Grecia, mai precis in Atena. Am fost la o petrecere cu niste prieteni greci, tineri de varsta, insa iti pot spune cam cum se petrece in general.M-am plictisit este adevarat, pentru ca am ascultat numai muzica house romaneasca, eu asteptandu-ma la minunatele melodii grecesti de dans.Poti face rezervare intr-un club sau restaurant, la preturi de 50 euro/persoana pentru noaptea dintre ani. Nu vei gasi absolut nimic din preparatele romanesti, ei oricum nepunand mare accent pe mancare pentru aceasta sarbataoare, la greci fiind la putere dulciurile: kourampiedes, melomakaronia si nelipsita Vasilopita (o paine speciala care se taie la miezul noptii, de Anul Nou, pentru a vedea care este norocosul care gaseste moneda introdusa inauntru de bucatar).
- Pentru ce merita sa mergi in Atena? In primul rand pentru ca in Salonic te poti duce cand e mai cald si cand vizitezi si o insula apropiata - vara. Diferenta de temperatura Salonic-Atena este de cateva grade, Atena fiind cu 500 km mai sudica. Este o perioada buna de vizitat obiectivele turistice cele mai de pret, asta daca nu vrei sa iti dai duhul vara, pe canicula. Nu stiu cat de frumos este impodobit Salonicul, dar Atena m-a impresionat. Spre deosebire de Salonic, Atena nu este pustie iarna, fiind capitala si avand turisti indiferent de sezon, ba mai mult, vizitatul vara poate fi un inconvenient exact din acest punct de vedere.
- In ceea ce priveste hotelul nu iti pot recomanda ceva, dar iti pot spune unde sa NU te cazezi. In general evita sa gasesti hotel in centru. Atena este una din capitalele in care NU vrei sa stai in centru, nici macar grecii nu mai stau acolo.
- Grecii sunt neintrecuti in petrecut, dar daca vrei sa petreci cu ei mergi de Paste sau de Craciun cand sunt cele mai importante sarbatori ale lor.Iar daca vrei sa vezi Salonic su Atena cred ca trebuie vazute vara. Pot sa-ti spun ca am fost in Salonic si apoi in Paralia Katerini in februarie si peisajul este dezolant. Sau mai bine spus mult departe de animatia din vara cand totul parca invie si prinde culoare. Terasele de pe faleza din Salonic sau din centru din Katerini n-au nici pe departe acelasi farmec chiar si incalzite fiind. Iar marea nu are aceeasi culoare.
- Despre Atena iarna nu am informatii chiar deloc. Dar tot cred ca distanta este prea mare, timpul de stat acolo prea scurt si prea multe de vizitat incat sa merite atata drum cu masina doar pentru cateva zile.Nu cred ca renteaza sa te duci pana la Atena. Salonicul e mult mai aproape si mult mai frumos. In 12 - 14 ore esti acolo si nu te chinui pe un drum lung si obositor. Mergi la Salonic!
- Nu am petrecut un revelion in Grecia, dar intreband rudele din Salonic am inteles ca de revelion grecii nu se distreaza ca ai nostri si nu considera noaptea dintre ani asa de importanta ca noi romanii. Grecii considera Craciunul cea mai importanta noapte din an si atunci se distreaza cel mai tare.