descopera.ro : Ce declanseaza la femei dorinta de a face sex? Raspunsul cercetatorilor este neasteptat
Un studiu recent sugereaza ca la femei dorinta sexuala nu este declansata doar de hormoni, ci de factori psihologici complecsi, de exemplu de satisfactia in relatie.
Acesti factori sunt mult mai importanti ca efectul hormonilor. La studiu au luat parte mai multe femei aflate la menopauza. Cercetarea s-a facut in 7 clinici diferite din Statele Unite.
Concluzia studiului este ca testosteronul si alti hormoni sexuali au un rol minor, limitat, in declansarea dorintei sexuale la aceste femei.
John Randolph, de la Universitatea din Michigan, autorul studiului, spune ca factorii psihologici sunt cei mai importanti in stimularea dorintei sexuale, mai putin testosteronul, desi acesta era asociat frecvent cu functia erotica.
Intimitatea relatiei si fericirea emotionala sunt esentiale pentru viata sexuala a femeilor. Cele care erau mai fericite simteau mai des dorinta de a face sex, la fel si cele care avea un nivel de testosteron mult mai mare in sange.
La studiu au luat parte 3.302 femei, care au raspuns la un chestionar legat de viata lor intima si de dorinta de a face sex. Apoi cercetatorii le-au luat sange, pentru a vedea nivelul hormonilor sexuali.
Concluzia studiului a fost publicata in Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
Sursa: Daily Mail