Conf.univ.dr. Nicolae Verga, medic primar in radioterapia oncologica, a tratat pana acum mii de tumori si multe mii de mestastaze. Este ingrijorat de numarul alarmant de bolnavi care provin din zonele dezvoltate ale tarii, scrie doctorulzilei.ro.
Nu este simplu sa fii zi de zi langa pacienti cu boli terminale. Sa-i tratezi, sa-i incurajezi, sa-i sustii.
Acest lucru il stie foarte bine conf.univ.dr. Nicolae Verga, unul dintre medicii specializati in radioterapia oncologica de la Spitalul Coltea din Bucuresti, care a ales sa ramana in tara. Si mai stie ca nu poti sa faci aceasta meserie fara sa te implici. Iar doctorul Verga, specialist cu doua doctorate, unul in biochimie si altul in radioterapie, se implica. Datorita pacientilor.

Crestere alarmanta a numarului de bolnavi

Isi poarta bolnavii cu el si dincolo de usile spitalului. "Si cand plec de la munca tot la bolnavi ma gandesc si la solutiile de tratament cele mai potrivite", marturiseste medicul care nu concepe ca cineva ar putea privi lucrurile si altfel.
A tratat mii, zeci de mii de tumori si de metastaze. Nu-i place sa vorbeasca despre vindecare, ci doar despre reparare. Il ingrijoreaza faptul ca avem o crestere in tara la numarul de cancere si ca, in doar patru ani, am ajuns de la 384.000 la 441.000 de cazuri.