Asociatia ANCE EUROPE impreuna cu "A.U.R." - Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane, Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala (ASSOC), Fundatia Doina Levintza si Athens Network of Collaborating Experts (ANCE) Grecia anunta lansarea proiectului "M.A.T.C.A." - "Munca - Adaptabilitate - Traditie - Coeziune - Actiune" POSDRU/168/6.1/S/145899.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de interventie 6.1.: "Dezvoltarea economiei sociale.
Obiectivul general al proiectului este sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale, prin intermediul dezvoltarii de structuri ale economiei sociale, din doua regiuni: Bucuresti - Ilfov si Nord - Vest.
Proiectului isi propune infiintarea a sase structuri de economie sociala, din care patru vor functiona in mediul rural si crearea a 39 de locuri de munca dintre care 26 se adreseaza persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile. Domeniile de activitate sunt: organizarea de evenimente, catering, atelier de ceramica, magazin on-line de obiecte traditionale maramuresene, atelier de croitorie si magazin on-line cu show-room pentru articole vestimentare de si accesorii.
Proiectul M.A.T.C.A. are un caracter inovativ, care consta in dezvoltarea de programe specifice de integrare a persoanelor provenite din grupuri vulnerabile - instruire, prin programe de formare si initiere pentru angajatii structurilor de economie sociala, inclusiv dezvoltarea de utilizare a tehnologiei informatiei si comunicarii, programe de mentoring in domeniul antreprenoriatului, precum si activitati de promovare si marketing a produselor si serviciilor furnizate de catre structurile de economie sociala.
Evenimentele de promovare presupun angrenarea unui numar mare de persoane cu risc ridicat de excluziune sociala si cuprind : ateliere de creatie, targuri de economie sociala, Ziua Portilor Deschise,
Esentiala este crearea unei retele de colaborare intre cele sase structure de economie sociala infiintate in cadrul proiectului si alte intreprinderi de economie sociala sub egida MATCA (brand social detinut de catre Asociatia pentru Economie Sociala (AES) si coordonata de "AUR" - A.N.S.R.U).
Proiectul M.A.T.C.A., care se deruleaza pe parcursul a 12 luni, va contribui, pe termen lung, la incluziunea pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, prin intermediul programelor integrate de informare si de consiliere; va duce la cresterea si consolidarea competentelor, la cresterea nivelului de cunostinte practice pentru grupurile vulnerabile, prin initierea in diverse meserii cerute pe piata muncii. Proiectul isi propune si initierea personalului responsabil cu gestionarea strucuturilor in domeniul managementului in economie sociala.
Totodata, proiectul va contribui la cresterea gradului de implicare a autoritatilor locale si al ONG-urilor in procesul de incluziune sociala, la cresterea economica a sectorului tertiar al economiei, prin infiintarea unor intreprinderi care vor oferi servicii si produse intr-o maniera inovativa la nivelul pietelor locale.
Evenimentul va avea loc in data de 30 octombrie 2014, la Centrul Socio-Cultural "Jean Louis Calderon", al Primariei Sectorului 2, Bucuresti, din strada Jean-Louis Calderon, numarul 39, incepand cu ora 10:00.