AMOSNEWS: O toamna cu caderi de capete
(Continuare)

De ce s-au certat, ca ,,la usa cortului", Ponta si Basescu?

In saptamanile din urma, intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu a avut loc o mare cearta. Prima pe bune, intre doi parteneri care erau strans legati de interese comune majore. Ceea ce afisau in spatiul public ca neintelegeri ireductibile nu era decat (si inca poate inca mai este!) o diversiune mediatica, menita a ascunde taina lor. Ce taina, una a la Polichinelle! Ea va fi dezvaluita de evenimentele care vor urma.
O paranteza! Comedia regizata de Traian Basescu, prin invitarea la consultari a ,,Guvernului" in legatura cu o lege adoptata de Parlament, nu este decat un element de tactica a discreditarii, daca a mai ramas ceva de discreditat din premier. Dovada in plus pentru Ponta ca Basescu nu a fost nici un moment un partener corect in jocul lor secret.
La inceputul anului in curs, prioritatea ,,zero" a lui Traian Basescu era sa afle de la loialii sai personali din serviciile secrete care este profilul succesorului sau la Cotroceni si evalurea masurii in care acesta va avea disponibilitate sa-i garanteze impunitatea. In fapt, un supliment de garantie fata de ceea ce i s-ar fi promis candva din partea Marelui Licurici, daca ii va starpi pe toti ceilalti corupti importanti din tara noastra.
Sa fim intelesi, perceptia despre Basescu la Washington este aceea ca s-a instaurat in varful piramidei coruptiei, cum ar zice Bula, pentru a eradica-o ,,din interior". El s-a gandit, totusi, ca pe la Washington se mai pot schimba lucrurile, iar vreun nebun autohton, odata ajuns in locul pe care i l-a incalzit zece ani, i-ar putea juca o festa.
Ca sa aratam ca informatia noastra este corecta, exact in ziua de joi, 20 februarie 2014, presedintelui Traian Basescu i-a fost prezentat profilul viitorului presedinte. Un profil rezultat din sfortarile ,,grupului B.N.D. de la Cluj", rafinate de institutele de cercetari si evaluari sociologice acreditate de un serviciu de informatii, care a pus untul secret pe sandvișul informational servit presedintelui. Succesorul indicat de ,,profilul sociologic" ajuns pe masa presedintelui Romaniei nu era Crin, nu era Victor, nu era Elena, nici fostul sau consilier C. Diaconescu, nu era... niciuna dintre figurile politice ale caror nume se vehiculau ca prezidentiabil in spatiul public. Traian Basescu, multumit si nu prea, a cerut furnizorului pastrarea deplinului secret asupra numelui noului prezidentiabil. Cand Basescu este naiv e naiv de-a binelea. Un secret deplin poate fi doar ceea ce stie o singura persoana. Ori inaintea lui...
Si, totusi, o vreme nu a transpirat nimic. Dar cum intre nasi si fini legea cumetriei politice bate legea secretului prezidential, Ponta a aflat ca rejectatul din USL deschide cale la prezidentiale lui... KLAUS JOHANNIS! Simtindu-se ca pocnit in moalele capului, Ponta a intrat in stare de soc, iar dupa ce si-a revenit s-a ratoit urat de tot la Traian Basescu. Acesta a dat mana libera lui Coldea la ,,terminarea" lui Maior... Numai ca fie un subaltern devotat lui Maior, fie altul din parohia lui Gabriel Oprea, ori din ambele parti, a sifonat catre presa documentele conservate care au acoperit partea ,,tiganeasca" a cazului fratilor Basescu. Prin aceasta miscare, Traian Basescu a fost scos din joc cateva saptamani si pus la prajit la foc scazut. Adica un timp de care avea nevoie ca sa-si pregateasca urmatoarele miscari.
Alta paranteza.
Nu cumva avem, in acest fel, si o parte din explicatia obstinantului refuz al cuplului (politic) Ponta - Oprea de a-l accepta pe JOHANNIS ca viceprim-ministru responsabil de domeniul securitatii nationale?! Daca se intampla, mai era posibil cele ce urmeaza?
Gabriel Oprea a ordonat: "Dati drumul Operatiunii!"
Reevaluatul, in fapt santajatul si racolatul Gabriel Oprea, nu are, de ani buni, liniste. Noapte de noapte, ,,generalul de Justitie" Gabriel Oprea, cum sfertodoct scrie pe usa biroului sau de la Primaria Sectorului 2, se zvarcoleste chinuit de cosmarul vietii sale, ,,Traian Basescu".
Ascensiunea politica ametitoare a generalului de justitiei Gabriel Oprea este opera unui serviciu strain, care i-a pus pe mana o sectie a fabricii de doctori in stiinte militare si informatii, creandu-se, in acest fel, o cuprinzatoare si malefica retea a criminalitatii academice, care populeaza centre ale deciziilor strategice din politica, servicii, sistemul de securitate, justitie si cam tot ce insemna domeniul fostei Sectii militare a C.C. al P.C.R. si a sectoarelor ei speciale.
(Va urma)