realitatea.net : ACUZATII GRAVE LA ADRESA PRESEDINTELUI BASESCU. I SE PREGATESTE CEA MAI DURA LOVITURA DIN ULTIMII 20 DE ANI

Acuzatii grave la adresa presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, joi, inainte de a intra in sala de judecata, ca "sacii cu bani" pe care sustine ca i-a dat lui Mircea Basescu ajungeau, de fapt, la Traian Basescu.
Intrebat de jurnalisti pentru cine erau sacii cu bani, Bercea Mondial a raspuns ca erau pentru Traian Basescu: "Pentru Basescu. Pentru Traian, nu pentru Mircea. Ce, el nu stie?", a spus Bercea, citat de Jurnalul National.
Declaratia lui Bercea Mondial a fost facuta inainte de a intra la Curtea de Apel Pitesti, unde s-a judecat contestatia depusa de Bercea Mondial la masurile magistratilor in dosarul in care este acuzat ca a incercat sa mituiasca un gardian de la Penitenciarul Colibasi.
Sandu Anghel a fost adus in fata instantei si marti, unde a facut scandal inca de cand a fost dat jos din duba. Acesta a lansat acuzatii extrem de grave. "Asta-i un santaj al lui Basescu sa nu fac denuntul, sacii de euro care mergeau in port la Constanta. Mi-a astupat gura cu scandalul asta", spunea Bercea Mondial.
Totodata, avocatul Pavel Abraham a declarat, la Pitesti, ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, are de spus multe lucruri despre persoane importante pe care le-a cunoscut, dar unele dintre afirmatiile sale ar trebui mai intai sa fie probate.
"Are extraordinar de multe de spus, foarte, foarte multe lucruri fata de foarte multe persoane. Este un om complex, cu o pregatire scolara redusa, dar cu o dotare nativa deosebita si care stie sa cultive relatiile cu personalitati. (...) Pentru aceasta a recurs la diferite activitati, unele apreciate ca legale, altele ca ilegale, dovada ca raspunde pentru unele, dar exista si o dreptate a lui, dupa parerea mea, care nu trebuie negata, chiar daca uneori trebuie sa ne indoim de anumite aprecieri", a declarat Abraham.
Referitor la afirmatia clientului sau, potrivit careia banii pe care i-a dat lui Mircea Basescu ar fi ajuns la Traian Basescu, avocatul a apreciat ca este vorba de o acuzatie deosebit de grava, care insa poate fi luata in considerare doar daca este sustinuta de probe.
"Sunt fapte care, dupa parerea mea, daca sunt reale, deosebit de grave, sensibile, si nu as vrea sa plasez o vinovatie asupra domnului presedinte sau a oricui altcuiva. Daca faptele sunt reale, atunci ne vom stradui sa le probam in instanta, daca nu, vor ramane in aceasta forma, asa cum opinia publica le-a perceput. (...) Nu as putea sa precizez o suma, m-as referi doar la sumele pe care le-a vehiculat, cele doua milioane de care a afirmat la un anumit moment si acum la sacii de bani. Sigur, dansul face aprecieri de acest fel, ca sumele sunt foarte mari, care au fost date. Dar asta trebuie dovedit. (...) Cu experienta pe care o am, exista o doza de credibilitate in foarte multe lucruri", a mai spus Pavel Abraham.
Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) la 8 ani si 9 luni inchisoare pentru tentativa de omor calificat, dupa ce in 2011 si-a injunghiat unul dintre nepoti, pe Ionut Anghel, in urma unei altercatii care a avut loc intr-un bar din orasul Draganesti-Olt. El isi executa pedeapsa in Penitenciarul Colibasi.