Selgros Cash&Carry Romania a desemnat castigatorii celei de-a sasea editii Arena Bucatarilor 2014.
In cadrul unui eveniment public organizat in Piata George Enescu din Bucuresti, cei 10 bucatari profesionisti, selectati in etapele preliminare au facut dovada maiestriei culinare, preparand in concurs un antreu, fel principal si desert.
Castigatorii Arena Bucatarilor Selgros 2014:
Locul 1 Chef Daniel Buzea - Coresi Business Lunch Brasov
Locul 2 Chef George Craciun - Grand D’Or Deluxe Oradea
Locul 3 Chef Ciprian Sotoc - Ramada, Oradea
Chef Daniel Buzea a fost recompensat si cu premiul special Selgros Romania, ce costa in antrenamente personale si participarea la concursul international Les Chefs en Or, din Paris, in luna noiembrie 2014. Premiul special al publicului a fost castigat de Gabriel Cupsa, Anthimos, Baile Felix.
"De sase ani sustinem performanta in gastronomie si arta culinara, recunoscand prin Arena Bucatarilor priceperea si tehnica celor mai buni bucatari din Romania. Si anul acesta competitia a reunit in Bucuresti cei mai buni 10 finalisti alesi in urma etapelor preliminare si un juriu de mare clasa condus de Chef Cezar Munteanu." - a declarat Pia Krauss, Marketing Manager Selgros Romania.
"Arena Bucatarilor a reunit cei mai buni bucatari din Romania. Castigatorul, Chef Daniel Buzea ne-a impresionat cu tehnica folosita la pregatirea preparatelor din concurs si cu modul in care a respectat regulamentul din concurs, dand in acelasi timp dovada de creativitate in farfurie", a declarat Chef Cezar Munteanu, Chef Rotisseur du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Presedintele Juriului Arena Bucatarilor.
Juriul i-a evaluat pe cei 10 finalisti din Arena in functie de creativitatea preparatelor, prezentarea in farfurie, respectarea practicilor de lucru, dar si dupa gust si aspect. Din juriu au facut parte: Ioan Florescu - Maestru in Arta Culinara, Chef Giovanni Piselli, Chef Bruno Keist - Maestru in Arta Culinara, din Elvetia, Chef Adrian Pop - Maestru in Arta Culinara.