Emil Florescu participa la toate targurile de produse traditionale organizate in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica.
"Fiecare magiun are legaturi stranse cu soiul de prune! Nu exista inca un consum de magiun important! Magiunul face o curatire intestinal. Consumul e modest: vand zece borcane la targ! E un produs care are caracteristici stabilite de Ministerul Agriculturii. Ar trebui ca acest produs sa fie mai des folosit in hrana oamenilor. Am si livezile in sistem bio. Familia mea are 5 ha de livezi in sistem ecologic, la comuna Cuca Arges si la Danicei Valce", ne-a spus Emil Florescu.
Acesta a venit si cu tuica, palinca, dar si cu prune.
"Tuica ramane produsul specific zonei! Am vandut si prune, la 3 RON/kg", a mai spus Emil Florescu.
La standul sau, un litru de tuica este 20 RON, in timp ce un litru de palinca costa intre 50 - 60 RON (mai veche). Magiunul de prune costa 10 RON borcanul la 350 de grame.
Il puteti intalni si la aceasta editie, in acest week-end, la targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)!
La editiile urmatoare ale targului Piata Taraneasca si Mester(Esti)!, Emil Florescu va colabora cu studenti de la Arte Plastice. Inca nu vrea sa dezvaluie despre ce este vorba, iar clientii sai asteapta cu nerabdare sa vada despre ce este vorba.