http://www.provending.ro/espresso-in-retete.html informeaza: iata cateva retete de espresso!

CAPPUCCINO
Cappuccino traditional este servit in ceasca tipica din ceramica alba, asemanatoare cu ceasca de ceai, cu o capacitate de aprox. 15 cl.
Proportiile sunt urmatoarele: 1/3 cafea espresso, 1/3 lapte si 1/3 spuma de lapte, obtinuta prin intermediul vaporizatorului special prezent la toate expresoarele.
Spuma de lapte poate fi obtinuta cu ajutorul vaporizatorului prezent la majoritatea expresoarelor sau amestecand laptele impreuna cu doua cuburi de gheata intr-un mixer (cum se procedeaza pentru frape). In acest caz spuma nu va fi calda, dar va fi oricum buna si de efect!

CAFFE MACCHIATO
Cafeaua macchiato este servita cu un mic adaos de lapte. Intr-un bar poate fi comandat un macchiato cald sau un macchiato rece.
Un macchiato rece presupune simpla adaugare de lapte rece sau la temperatura camerei. De obicei se foloseste lapte integral, a carui cantitate este variabila, niciodata in exces, iar ceasca nu va trebui sa fie foarte plina.
Intr-un macchiato de calitate se va adauga cat mai multa spuma si cat mai putin lapte lichid. Cafeaua macchiato este una din cele mai bune metode pentru a familiariza un consumator neobisuit cu gustul de espresso...

BRULOT
Ingrediente pentru 1 ceasca:

4 cesti de espresso lung
1 paharel de brandy
4 lingurite de zahar
Coji rase de lamaie si de portocala
Fierbeti brandy-ul 2 minute impreuna cu zaharul si cojile de citrice rase.
Flambati si adaugati continutul peste cafea.
Serviti imediat.



CAFEA CALVADOS
Ingrediente pentru 4 persoane:

4 cesti de cafea foarte tare
6 linguri de zahar
6 linguri de suc de portocala filtrat
4 paharele de Calvados
4 paharele de frisca lichida
Intr-un recipient amestecati cafeaua cu zaharul, iar apoi mentineti-l la cald.
Intr-un ibric, amestecati sucul de portocale cu Calvados.
Incalziti compozitia la foc mic amestecand des.
Adaugati cafeaua si amestecati bine.
Varsati totul in patru pahare, adaugati o lingurita de frisca, amestecati repede si serviti imediat.

CAFFĖ PARIZIAN
Ingrediente pentru 1 ceasca:

2 cescute de cafea tare
1 cescuta de ciocolata calda
2 lingurite de cognac
zahar dupa gust
frisca
Amestecati toate ingredientele si decorati cu frisca.

CAFEA CU PORTOCALE
Ingrediente pentru 4 persoane:

2 cesti de cafea foarte fierbinte
1 lingurita de coaja de portocala rasa
4 paharele de Grand Marnier
frisca
zahar dupa gust
Indulciti cafeaua dupa gust si adaugati coaja de portocala si lichiorul, amestecand usor.
Varsati continutul in pahare incalzite si decorati cu frisca.

SWEET COFFEE
Varsati intr-un mixer patru galbenusuri cu zahar; adaugati cafeaua, vanilia, cognacul, gheata si amestecati aproximativ un minut.