Realitatea.net : EFECTUL NESTIUT al consumului de CACAO
O ceasca de cacao bauta in fiecare zi ar putea opri evolutia maladiei Alzheimer si a altor boli degenerative ale creierului, se arata intr-un nou studiu realizat de cercetatorii americani, potrivit dailymail.co.uk.
Testele realizate de oamenii de stiinta de la Mount Sinai Hospital din New York au aratat ca un anumit tip de cacao blocheaza evolutia maladiei Alzheimer. Mecanismul este urmatorul: polifenolii din cacao impiedica grupurile de proteine daunatoare sa se depuna pe creier si sa deterioreze celulele nervoase,
Astfel, soiul de cacao numit "Lavado" este bogat in polifenoli - antioxidanti care se gasesc si in fructe si legume, despre care studii anterioare au aratat ca previn dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului.
De asemenea, echipa de cercetatori a testat alte soiuri de cacao, insa "Lavado", care conține cel mai mare nivel de polifenoli, a reiesit a fi cel mai eficient pentru a combate acumularea de proteine daunatoare.
Deoarece pierderea functiei sinaptice ar putea juca un rol esential in pierderile de memorie mai mult decat pierderea celulelor nervoase, salvarea functiei sinaptice ar putea reprezenta o tinta mai mare pentru un tratament eficient in cazul bolii Alzheimer, a declarat profesorul Giulio Maria Pasinetti, care a coordonat studiul.
In creierele afectate de boli degenerative, precum Alzheimer, proteinele daunatoare se grupeaza si completeaza golurile dintre celulele nervoase, afectand circuitul memoriei si alte functii normale ale creierului.
Pasinetti a sugerat ca ar fi indicat ca oamenii sa includa cacao "Lavado" intr-un supliment alimentar, care sa faca parte din tratamentul contra bolilor degenerative.
Cercetarea a fost publicata in Journal of Alzheimer‘s Disease.