Dr. Iuliana Avadanei, specialist in acupunctura si homeopatie, va recomanda cateva tratamente homeopate in cazul tulburarilor la menstre.
"Cand menstrele sunt foarte abundente, sangele e rosu, iar durerile iradiaza in pubis si in coapse, se prescrie Sabina. Cand sangele e negricios si abundent, iar durerile au caracterul unui fals travaliu, se prescrie Secale Cornutum. Cand menstrele sunt insotite de stari de indispozitie si tulburari de comportament se prescrie Veratrum Album (durerile sunt intense, cu sudori reci), varsaturi, diaree si stare marcata de slabiciune generala - Chamomilla (durerea e insuportabila, ducand la furie), iar pacienta trebuie sa faca plimbari ca sa se simta mai bine.
In cazul menstrelor insotite de dureri de cap, se prescrie Cyclamen (migrena oftalmica, cu tulburari de vaz si ameteala).
Lachesis - migrena e congestiva cu valuri de caldura, poate creste tensiunea arteriala brusc.
Sepia - migrena cu tulburari hepatice, oboseala si stare depresiva inaintea si in timpul menstrelor.
De asemenea, este importanta efectuarea unei consultatii pentru stabilirea remediului constitutional al fiecarui pacient, deoarece acesta echilibreaza organismul din punct de vedere hormonal si emotional", spune dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex din Bucuresti (detalii pe site-ul www.medireflex.ro).