Dr. Iuliana Avadanei, specialist in acupunctura si homeopatie, recomanda cateva tratamente esentiale in tratarea acneei.
"Tratament general: se poate incepe cu un tratament de fond continand oligoelemente de cupru si zinc. La fetele tinere, daca acneea survine pe o dereglare hormonala, se poate aplica o doza de Folliculinum CH 15 in a zecea zi a ciclului. Pe toata perioada ciclului se poate administra extract de zmeur si Vitex.

Tratament particular

Cand acneea se intinde pe umeri si apar si ganglioni inflamati se poate administra Sulphur Iodatum CH 15. Cand acneea apare sub forma de chisturi mari, infectate, la nivelul maxilarului, iar adolescentul devine anxios, se administreaza Kalium Bromatum.
In cazul acneei pe frunte, cu piele si parul gras, se poate administra Selenium CH 15. Cand acneea e sub forma de chisturi mari, dureroase, cu puroi, se administreaza Hepar Sulphur Ch 15 - o doza pe saptamana.
Pentru reglarea sensibilitatii hormonale se poate administra Folliculinum CH 15 - o doza in a zecea zi a ciclului, Luteinum CH 9 in ziua a 28-a - 3 granule pe zi si Androsteron CH 15 - o doza pe saptamana", ne-a spus dr. Iuliana Avadanei.