Ouale rosii de Paste vor avea o culoare mult mai vie si uniforma daca veti respecta acesti pasi simpli.
Ingrediente pentru oua rosii de Paste:
- oua
- vopsea pentru oua
- otet
- ulei pentru uns
Modul de preparare a retetei:
1. Se aleg ouale care se vor inrosi: se ciocanesc usor cu unghia, ouale care sunt bune de vopsit suna a plin.
2. Ouale se spala bine, folosind buretele si detergent de vase; se clatesc foarte bine, sub jet de apa calduta.
3. Se pun ouale la fiert, in apa rece. Se lasa sa clocoteasca 2 minute daca ouale se inrosesc cu vopsea obisnuita (ouale urmeaza sa se fiarba si in vopsea) sau 5 - 6 minute daca se foloseste vopsea pentru oua care nu se fierbe.
4. Se da vasul in care au fiert ouale la o parte de pe foc, fara a scoate ouale din el. Se scot pe rand cate 2-3 oua sau cate intra in vasul in care se inrosesc, in solutia de apa, otet si vopsea pentru oua rosii. Astfel ouale nu trec brusc de la rece la cald si riscati mai putin ca acestea sa se sparga.
5. Se scot ouale rosii din vopsea si se pun pe o hartie care sa absoarba bine vopseaua in exces (hartie de ziar). Se rostogolesc pe hartie, pentru a nu se forma picaturi de vopsea care strica aspectul oualelor rosii.
6. Ouale rosii, inca fierbinti, se ung cu ulei, cu o bucatica de vata inmuiata in ulei. Este important sa le ungem cat sunt inca fierbinti si au porii deschisi, pentru ca uleiul sa intre in coaja iar ouale rosii sa aiba o culoare vie, stralucitoare, dar sa nu fie unsuroase.