MAGAZIN: Ce zice un fost ministru canadian despre extraterestri (Autor : DAN D. FARCAS)

Paul Hellyer a fost timp de 25 de ani, membru al parlamentului canadian si, pentru scurt timp, in 1957, ministru asociat al Apararii din Canada. Acum, la peste 90 de ani, el este convins ca nu suntem singuri in Univers, iar unii extraterestri locuiesc efectiv aici, pe planeta Pamant. Pe 30 decembrie 2013, Sophie Sevardnadze, nepoata lui Eduard Sevardnadze, fost ministru de externe al URSS si fost presedinte al Georgiei, i-a luat un interviu lui Paul Hellyer, in beneficiul canalului de televiziune rusesc de limba engleza RT, apartinand trustului RIA Novosti. Rezumam mai jos principalele idei din raspunsurile date de venerabilul politician canadian.
Hellyer afirma ca OZN-urile sunt la fel de reale ca si avioanele care zboara deasupra capetelor noastre. Ele au vizitat planeta noastra de mii de ani. Mai recent, de pilda, in timpul Razboiului Rece, in 1961, au fost vazute aproximativ 50 OZN-uri in formatie, zburand spre sud, din Rusia deasupra Europei. Comandamentul Suprem Aliat a fost foarte preocupat si gata sa apese pe butonul de panica atunci cand straniile aparitii s-au intors si au luat-o peste Polul Nord. Ei au decis sa faca o investigatie si dupa 3 ani au decis ca cel putin patru specii viziteaza planeta noastra de mii de ani. Activitatea OZN-urilor s-a accentuat de cand am inventat bomba atomica. Vizitatorii sunt foarte preocupati de faptul ca am putea-o folosi din nou, deoarece Cosmosul este o unitate si aceasta nu ne-ar afecta doar pe noi, ci si alte fiinte din Cosmos.
La intrebarea - de ce, in acest caz, niciun om de stiinta nu a confirmat prezenta extraterestra pe Pamant, Hellyer a raspuns ca de vina sunt niste prejudecati. Daca un cercetator ar face macar 10% din investigatiile pe care el insusi le-a efectuat in ultimii opt ani, ar deveni la fel de convins. Ar putea face asta chiar si intr-un timp mai scurt. Sau poate ceva mai mult daca nu are experienta in domenii militare. Exista foarte multe dovezi, cazuri autentificate de radare, ca si cu mai multi martori. OZN-urile au aterizat in multe locuri din lume, inclusiv in Rusia. Trebuie doar ca cineva sa-si rezerve timp pentru a cerceta si studia cazurile. Unii oameni sunt interesati si vor face asta, dar ceilalti spun doar "Oh, stii ca sunt doar fantasmagorii".



Cate specii extraterestre sunt?

De cand am devenit persoana publica pe acest subiect - spune Hellyer - primesc cam trei sau patru e-mailuri pe saptamana, de peste tot din lume, de la oameni care au fost martori la aparitii, iar unii dintre ei au fost de fapt chiar in interiorul unor nave, ori au fost chiar efectiv transportati pe o alta planeta. Aceste informatii sunt strict secrete, in sensul ca guvernele nu vorbesc despre ele, dar daca-i asculti pe cei dispusi sa rupa tacerea, ori pe cei care au lucrat in domeniu si care stiu ce se intampla, vei primi o multime de informatii si nu ia foarte mult timp sa pui mana pe ele.
La intrebarea daca unele rapoarte OZN, de pilda cele cu rapiri, nu se fac doar pentru faima ori bani, Hellyer a raspuns ca este nevoie, intr-adevar, de mult timp si efort pentru a "separa graul de neghina". Cand el a fost ministru, din rapoartele primite si verificate, 8 din 10 nu erau reale; erau fie planeta Venus, fie formatii de plasma, ca si o duzina de alte lucruri, dar pentru 15-20 la suta dintre cazuri nu a existat nicio explicatie, deci ele erau obiecte zburatoare neidentificate autentice.
Raspunzand la o alta intrebare, Hellyer a spus ca in urma cu doi ani a vazut el insusi un obiect neidentificat. El are o casa de vacanta la circa 190 de kilometri de Toronto. Intr-o noapte a vazut aici pe cer un punct mai luminos decat stelele urcand, coborand, miscandu-se in cerc, toate pe o intindere de cateva grade. Arata ca o stea, dar, dupa opinia sa, si "steaua de la Bethlehem a fost una dintre farfuriile zburatoare ale lui Dumnezeu".
Reportera l-a intrebat apoi pe fostul ministru cum arata extraterestrii, cei descrisi in e-mail-urile primite de el. Acesta i-a raspuns ca prima intrebare pe care trebuie sa o punem este "cat de multe specii sunt acolo?" El insusi obisnuia sa creada ca ar fi intre doua si douasprezece, asa cum considera si astronautul Edgar Mitchell, membru al echipajului Apollo 14, al saselea om care a pasit pe Luna, care a venit la Toronto in urma cu cativa ani si a avut o cina cu Hellyer. "Dar cele mai recente rapoarte pe care le-am obtinut de la diferite surse spun ca exista aproximativ 80 de specii diferite si unele dintre ele arata la fel ca noi; i-ati putea intalni pe strada si nu ati sti daca ati trecut pe langa unul".
Incepand din acest moment, afirmatiile fostului ministru (discutabile si pana aici) scapa complet de sub control. El spune ca informatiile sale sunt "din surse sigure" pe care insa nu le mai numeste, dar in care sunt amestecate, pe langa elemente oarecum acceptabile, si foarte multe idei, mai mult decat dubioase, provenind din cercurile numite in ufologie (si nu numai) "conspirationiste". Lasam in continuare ca cititorul avizat sa le judece singur...
Extraterestrii pe langa care putem sa trecem fara sa-i recunoastem ca atare - spune Hellyer - ar fi cei numiti in literatura de gen "nordicii blonzi" sau "inaltii albi". Ei ar lucra cu fortele aeriene americane in Nevada. Ar exista printre acestia si cateva femei, imbracate de obicei ca niste calugarite, care merg cu regularitate in Las Vegas pentru a face cumparaturi fara a fi detectate. Hellyer spune ca are un prieten care le poate recunoaste si care i-a povestit ca le-a intalnit. Apoi sunt "micii cenusii", care apar mai recent si in desenele animate. Au brate si picioare foarte subtiri, sunt rareori mai inalti de 150 centimetri, au un cap imens si ochi mari caprui. Dar exista multe specii diferite.
La intrebarea reporterei daca unele specii sunt binevoitoare iar altele sunt dusmanoase fata de oameni, fostul ministru spune ca e o intrebare dificila. Agendele lor sunt diferite dar in esenta aproape toate speciile care ne viziteaza sunt - dupa opinia lui Hellyer - benigne si binevoitoare, doritoare sa ne ajute, desi pot exista una sau doua specii care nu sunt astfel. El insusi investigheaza in prezent cine sunt ei, ce pun la cale si care este adevarata lor agenda.

(Va urma)