Radu Tudor : Cine pune "creierul pe bigudiuri" liderilor USL?

Sunt cateva zile de cand as vrea sa va impartasesc un gand.
Din punctul meu de vedere, in USL a fost strecurata o dihonie bine coordonata. Nu e nimic intamplator sau emotional.
In jurul conducerii celor doua partide importante, PSD si PNL, au fost cel mai probabil infitrate persoane ce contribuie masiv la tensiunea uriasa din zilele acestea. Traian Basescu e cel mai probabil disperat ca noua sa jucarie politica nu creste suficient cat sa conteze pe scena politica. Ruptura de PDL a fost o gafa imensa si incearca repararea ei. Dar nu se stie exact cum va fi.
Drept pentru care, singura formula ce i-a mai ramas lui Basescu, pe masura ce se apropie cu spatele de zid, este distrugerea USL.
Nu creditez ipoteza potrivit careia Antonescu a luat-o razna sau ca Ponta negociaza excesiv doar din cauza orgoliilor celor doi.
Mai sunt 8-9 luni pana la prezidentiale, iar disperarea lui Basescu e uriasa. A incercat sub orice forma compromiterea lui Antonescu si distrugerea cu dosare a lui Ponta. Nu i-a mers. Stiind ca USL spulbera orice candidat la prezidentiale, Basescu se vede confruntat cu un cosmar. O serie de anchete explozive de tip Nana sau Gazprom dupa 21 Decembrie 2014. Gandul asta nu-i da pace. Drept pentru care tot arsenalul este pus la bataie.
Partea cea mai importanta din acest arsenal il reprezinta serviciile secrete. Specializate in dezinformari, inflitrari si influentarea unor lideri importanti, serviciile isi fac simtite prezenta zilele acestea si in proximitatea liderilor USL. Prin sfaturi si tot soiul de idei picurate in ureche, unii dintre conducatori pica in plasa unor scenarii ce pot parea spectaculoase daca n-ar fi jenante din toate punctele de vedere.
Pentru ca Antonescu nu e legat sau agatat cu nimic de vreun serviciu secret, de cand USL a venit la putere (Mai 2012) se duce o imensa campanie de compromitere si atac asupra liderului liberal. Au trecut aproape doi ani, iar aceasta operatiune - din exterior - n-a reusit. Drept pentru care, in disperare de cauza, vazand ca se apropie alegerile si USL ramane tot in picioare si victorioasa de drept asupra Palatului Cotroceni, a fost aplicat planul B. Infiltrarea. Spre rupere din interior. Mici caluti troieni au pornit cu briceagul si gamela spre sediile unde au misiune.
Toti acei indivizi care au picurat de-a lungul timpului in urechile liderilor USL soapte otravite impotriva partenerilor politici sunt agenti de influenta ai serviiciilor. Bratul armat al lui Basescu isi face azi efectul mai puternic decat oricand.
Stimularea neintelegerilor si chiar a formelor vulgare de a-ti detesta partenerul sunt arme din arsenalul acesta special, pentru a umfla cat se poate acest val ce creste zi de zi, al ruperii USL. Tot felul de misiti intretin azi o atmosfera infernala intre parteneri. Asa zis oameni de incredere, consilieri mai mici sau mari, apropiati de urechea conducatorilor. Sa le puna, cum se spune, "creierul pe bigudiuri".
Miza e uriasa. Remanierile fara cap, pretentiile exagerate, lipsa comunicarii adevarate intre lideri, atacurile si jignirile publice, schimbarea structurii unui guvern care merge bine si are 80 la suta in Parlament - toate astea si multe altele sunt efecte ale operatiunii de care va vorbeam. Pentru ca adversarii politici ai USL n-au reusit sa distruga marea alianta, s-au implicat "specialistii".
Vad in relatia catastrofala dintre Antonescu si Ponta umbra serviciilor lui Basescu. In beneficiul acestuia din urma, evident.