Sindromul ADHD (Atention Deficit Hyperactivity Disorder) consta in:
-neputinta de a duce la bun sfarsit activitatea inceputa
-incapacitatea de a asculta si de a urmari
-dificultatea de a sta concentrat sau conectat la o activitate
-a actiona inainte de a gandi
-alternarea rapida a unei activitati cu alta
-dificultatea organizarii si planificarii actiunilor
-lipsa rabdarii.
Deci scaderea atentiei,a concentrarii,lipsa rabdarii,a tenacitatii,a motivatiei sunt caracteristice ADHD. Rezulta insucces profesional. instabilitate in alegerea obiectivelor,relatii personale si comunitare superficiale, irascibilitate crescuta, complexul lipsei de performanta.
In S.U.A., ADHD este tulburarea psihiatrica cea mai frecvent diagnosticata la copii. Aproximativ 3-5% din copii sufera de acest sindrom .Parerea dominanta este ca reprezinta o afectiune a creierului cu substrat biochimic si cu influentare genetica.
Un rol important in accentuarea ADHD il constituie alimentatia chimizata si saraca in principii nutritive ,modul de viata sedentar dependent de televizor si calculator,stressul si fluxul informational inalt la care trebuie sa se adapteze tanara generatie.
In studiul clinic controlat ,dublu orb pe 43 de copii ,cu media de varsta 10 ani corespunzand criteriilor de Dyagnosis and Statistical of the American Psychiatric Association IV-de tip predominent hiperactiv -impulsiv,s-a putut face distinctie intre pacientii care au luat placebo si cei care au luat remedii homeopatice .Remediile care sau impus la prescriere au fost Stramonium,Cina,Hyosciamus niger,Veratum Album si Tarentula hispanica.
Stramonium a fost indicat atunci cand copilul avea numeroase frici (in special de intuneric si de apa)sau simptome traducand un stres posttraumatic:accese de furie in contextul unor temeri sau fobii,sau cand aceste accese au inceput numai dupa ce au trait un accident.
Cina s-a dovedit utila pentru copii agresivi fizic,cu inclinatie pentru batai si certuri procentul fiind foarte mare 19%.
Hyosciamus niger a fost de folos copiilor prezentand simptome legate de sexualitate,sau cei cu comportament tipic maniacal,descrisi ca salbatici si imposibil de controlat.
Toate remediile au fost administrate in dilutia 200CH.
Rapiditatea instalarii ameliorarii este explicata prin aceea ca boala nu e acompaniata de leziuni fizice si structurale.
Caz clinic: I.M in varsta de 5 ani diagnosticat cu ADHD,prezinta:agitatie ,lipsa de concentrare,tulburari de comportament:scuipa copii,bate copii,cand e contrazis isi loveste parintii; calculatorul si jocurile agresive sunt singurele ce-l linistesc,vorbeste greu,are ticuri(scoate un marait si isi roade unghiile),prezinta enurezis nocturn,transpira mult in regiunea fruntii si gatului.Nu are incredere in el nefiind sociabil,de asemenea vorbeste greu si pueril evidentiind un grad de retardare.Remediul prescris a fost Baryta Carbonica 200CH.
Ameliorarea a survenit treptat, in prezent copilul putand sa-si desfasoare activitatea intr-o gradinita cu program normal.
Inca o data doresc sa subliniez importanta tratamentului homeopat cu remediu unic,pentru controlarea cat mai buna a evolutiei ulterioare a pacientului.
Sursa: www.medireflex.ro
Dr.Iuliana Avadanei
Homeopatie-Acupunctura

Pentru informatii
0740.338.705
0746.227.896
0726.881.491 Email: [email protected]