Senatoarea de Vaslui Doina Silistru a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Domnului Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii", pe care o puteti citi in continuare.
Domnule Ministru, cine spunea ca "iarna nu-i ca vara", acela mare adevar spunea! Iata, a venit o iarna grea peste noi si, ca mai in fiecare an, doar solidaritatea semenilor a reusit sa ne scoata - si nici asa de tot - din nameti. Satele izolate, interventiile in conditii dificile, miile de oameni ramasi fara electricitate, apa si alimente pentru cateva zile la rand ne-au demonstrat ca nu suntem mai puternici decat natura.
Dar nu la o simpla constatare se rezuma interventia mea de astazi. In judetul Vaslui, au fost cateva situatii limita, in aceste ultime zile, la care nu s-a putut interveni decat cu mari costuri, umane si materiale. Ambulantele nu au putut inainta pentru a-si prelua pacientii decat dupa ce, in sprijinul acestora, au intervenit pompierii profesionisti si, in unele situatii, militarii. Unde s-a putut, s-a actionat fara ezitare, in ciuda riscurilor. Unde nu s-a putut... ei bine, autoritatile din judetul Vaslui au apelat la senilata colegilor din judetul Iasi. Doar astfel s-au putut rezolva, si nu doar in acest an, o serie de situatii limita, ale caror consecinte ar fi fost masurabile in tot atatea decese.
Domnule Ministru, profit de context si intaresc solicitarea formulata de conducerea Serviciului de Ambulanta al Judetului Vaslui de a aloca sumele necesare achizitionarii unui astfel de vehicul pentru judetul Vaslui, in conditiile in care infrastructura judeteana lasa mult de dorit, capacitatea de interventie a autoritatilor este limitata si, nu in ultimul rand, conditiile climaterice sunt parca mai severe decat in alte zone ale tarii. Mentionez ca un demers similar a fost facut si de Institutia Prefectului Judetul Vaslui, prin Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, pana acum fara succes, din pacate.
In speranta ca veti gasi o solutie in acest sens, cateva sute de mii de vasluieni va vor fi recunoscatori.