Adrian Iovan, cel care pilota avionul prabusit in judetul Cluj, a murit, potrivit unor reprezentanti ai MAI.
Totodata, o femeie, medic rezident, a fost resuscitata, primind ingrijiri medicale de specialitate, au informat sursele citate.
Alti doi dintre ranitii in accidentul aviatic au fost coborati, de catre cei care i-au gasit, intr-o zona de unde vor putea fi preluati cu ambulanta, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Unirea" Alba, plutonier Alina Balas.
In locul in care au fost gasiti ranitii a ajuns si un echipaj de la Salvamont Bihor.
Un avion de mici dimensiuni, de tip BN 2, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in zona Belis, Pasul Ursoaia, in urma unei probleme aparute la bord.

UPDATE: A MURIT SI MEDICUL REZIDENT

O cursa umanitara Bucuresti - Oradea a fost implicata, luni dupa amiaza, intr-un accident aviatic in judetul Cluj, intre localitatile Huedin si Campeni. Avionul de tip BN2 apartinea Scolii Nationale de Aviatie si transporta organe pentru Agentia Nationala de Transplant. La bord de aflau sapte persoane: patru medici, o asistenta si doi piloti.


x x x

In avion se aflau 7 persoane, 2 piloti si 5 cadre medicale. Medicii mergeau la Oradea pentru a preleva ficatul de la un cadavru, ce urma a fi transplantat unei paciente cu ciroza hepatica, aflata pe lista de asteptare. Transplantul hepatic urma sa fie efectuat la Institutul Fundeni din Bucuresti, de catre profesorul Irinel Popescu. Dupa efectuarea prelevarii, ficatul urma sa fie adus in aceeasi seara la Bucuresti in vederea efectuarii operatiei de transplant.
Potrivit marturiei unuia dintre medicii supravietuitori, dupa ce a trecut de Sibiu, pilotul a incercat fara succes degivrarea avionului, care a coborat mult sub altitudinea normala de zbor. Avionul s-a prabusit intr-o padure de brazi, pe un munte din Apuseni, la altitudinea de 1400 m. Pana la aeroportul din Oradea mai era o mica distanta de parcurs.
Cauza accidentului urmeaza a fi stabilita de specialisti, dar o mare suspiciune planeaza asupra deciziei pilotului Adrian Iovan de a angaja zborul medical in conditii meteorologice nefavorabile: temperatura negativa, ceata, vant puternic, ploaie si ninsoare. Din pacate, Adrian Iovan a ignorat riscul de a urca la mansa avionului in conditii meteo nefavorabile platind cu viata imprudenta sa.

Surse : Agerpres, AmosPres si televiziuni de stiri