In tratamentul afectiunilor cardiace plantele medicinale au o influenta calmanta, mai ales in tulburarile de ordin neurovegetativ(de ritm cardiac, palpitatii, nevroze cardiace). Puteti apela cu incredere sa tratati aceste afectiuni cardiace la Centrul de Sanatate Medireflex, la nr. de telefon: (021) 327.20.61
Luni-Vineri: 08.00 - 16.00 (programari)
Pentru informatii
0740.338.705
0746.227.896
0726.881.491 Email: [email protected]
Aceste plante sunt:menta,paducelul,roinita,troscotul,valeriana.
Se recomanda urmatoarea formula calmanta de reducere a excitabilitatii neurovegetative:
Rp. Paducel (flori sau frunze)20 g
Talpa gastei(partile aeriene ale plantei)25 g
Troscot (parti aeriene ale plantei)45 g
Roinita(frunze)10 g
Din amestec se face infuzie dintr-o lingurita la o cana cu apa clocotita(250 ml).Durata infuziei este de 3 minute.Se strecoara plantele,iar ceaiul se poate bea indulcit cu miere de tei. Se recomanda a se consuma 2-3 cani cu ceai pe zi ultima fiind inainte de culcare.
Tratamentul homeopat vine sa completeze sau sa inlocuiasca tratamentul de fond al afectiunilor cardiace .Are rolul de a echilibra pacientul pe nivelele mental,emotional si fizic,restabilind capacitatea de aparare a organismului si reactia la stres.In elaborarea tratamentului nu trebuie uitat:-importanta terenului personal si ereditar al pacientului
-locul foarte important al emotivitatii si al stresului la originea maladiilor cardio-vasculare in acest sens evidentiindu-se efectele benefice ale homeopatiei asupra echilibrului psihosomatic al pacientilor cu risc.
-eficacitatea reala a medicamentelor homeopatice asupra unor tesuturi vasculare si asupra functiilor lor.
Un exemplu edificator poate fi tratamentul in cazul hipertensiunii arteriale.Cand hipertensiunea este moderata si recenta,evolueaza inca in mod spasmodic,neregulat,tulburarea fiind la nivel de functie si nu sunt instalate modificari organice.Remediile homeopate Sulphur,Lachesis,Aurum actioneaza asupra fenomenelor congestive , sau asupra stresului:Nux Vomica sau Ignatia.Aceste remedii se iau in dilutii de 9 CH sau 15 CH,evitandu-se timp mai indelungat trecerea la medicatia antihipertensiva.De asemenea eliminarea greutatii suplimentare si o igiena de viata corespunzatoare-regim alimentar,somn calitativ,exercitii fizice,plimbari in aer liber-sunt indispensabile reusitei tratamentului.
O simptomatologie frecvent intilnita o constituie aparitia palpitatiilor,cauzalitatea lor fiind diversa ca si tratamentul homeopatic aplicat pentru remedierea lor.Astfel palpitatiile aparute:1.in urma unor emotii-remediul administrat este Ignatia 15CH.
2.in urma unei spaime-Gelsemium 15 CH
3.dupa masa-Lycopodium 9CH
4.dupa abuz de cafea-Nux Vomica 9CH
5.dupa sport-Arnica 15 CH,etc.
Dupa cum se poate observa tratamentul este specific cauzei si este foarte variat.
Arterita este prima consecinta a aterosclerozei:de aceea trebuie tratat terenul de fond.Remediile folosite pentru a creste eficacitatea sunt:Arnica 9 CH , Secale cornutum si Cuprum 5CH.Examenul Doppler si supravegherea medicala sunt obligatorii.
Locul homeopatiei este important la nivel preventiv si curativ ,dar nu trebuie sa se uite bogatia de mijloace de diagnosticare si terapeutice actuale.Homeopatia si alopatia sunt deseori complementare.De aceea o cale de conservare si reabilitare a calitatii sanatatii speciei umane este medicina integrata spre care se tinde si care este viitorul.Principiul este simplu:cu cat o reteta contine mai putine medicamente (chiar unul) ,care sa acopere totalitatea simptomelor pacientului cu atat rezultatul terapeutic este mai bun iar arta medicala este salutara.
O alta metoda de tratare a afectiunilor cardiovasculare este acupunctura sau combinarea acupuncturii cu reflexoterapia.
Se poate interveni in ameliorarea hipertensiunii arteriale,insuficientei circulatorii periferice,cardiopatiei ischemice,aritmiilor cardiace,arteriopatiilor de diferite cauze.
A.S. in varsta de 52 de ani prezinta dureri de cap,vertij agravat la miscare,gust amar in gura,gura uscata,constipatie,urini galbene concentrate,nervozitate in timpul cresterii valorilor tensionale,tulburari de somn,cosmaruri.Limba este rosie ,cu depozit galben.Pulsul: rapid.Diagnosticul energetic :excesul Focului in Ficat,Ascendenta Yang-Qi a Ficatului
Tratamentul prin acupunctura a implicat : Dispersia Focului,armonizarea Ficatului si Veziculei Biliare ,normalizarea tonusului vascular,calmarea psihicului.Simptomatologia a diminuat ,pacienta urmand tratament de intretinere.
R.G. in varsta de 60 ani diagnosticat cu diabet zaharat tip 2,manifestat simptomatologic prin :polifagie,constipatie,poliurie,polidipsie,scadere in greutate,fenomene de neuropatie si arteriopatie.Limba uscata cu depozit galbui.A urmat tratament prin acupunctura pentru :Diminuarea Caldurii in Stomac,Armonizarea Focarului Mijlociu.De asemenea schema de tratament a fost combinata cu sedinte de reflexoterapie pentru stimularea zonelor reflexe digestive,de detoxifiere si reglare a circulatiei generale.Starea pacientului este foarte buna ,urmand sa repete tratamentul daca dezechilibrul revine.
Dupa cum este mentionat in ,,Tratatul de medicina interna al Imparatului Galben"(Huangdi Neijing):
,, Yin-ul si Yang-ul sunt Calea (Dao) Cerului si a Pamantului."....Bolile apar ca urmare a dezechilibrului dintre Yin si Yang.
Sursa:
Centrul de Sanatate Medireflex
Dr.Iuliana Avadanei
Acupunctura-Homeopatie