Dr. Iulia Avadanei: "Succesul ma inalta catre Dumnezeu, esecul ma indruma spre perfectionare"

Iulia nu este un medic obisnuit. Metoda ei de vindecare combina medicina generala, spiritualitatea, terapiile complementare si psihologia...
Specialitatea ei este medicina generala, dar are competente in homeopatie si acupunctura. Experienta a invatat-o ca toate cazurile sunt la fel de importante si nu are dreptul sa le trateze superficial: "La inceputul carierei, am avut surpriza sa intalnesc cazuri aparent usoare, care au evoluat prost si am depus energie mult mai multa pentru solutionare decat pentru un caz pe care l-am catalogat serios de la inceput. Cand am cazuri dificile, obisnuiesc sa-mi sun pacientii pentru a-i intreba cum se simt, sa-i vad mai des, pentru ca totul e dinamic si se poate schimba de la o clipa la alta, iar un om aflat in suferinta poate reactiona foarte bine daca te simte aproape. De asemenea, le sugerez sa citeasca literatura care dezvolta latura pozitiva si spirituala".

A fi in armonie cu noi si cu ceilalti

Doctorita este de parere ca bolile sunt un efect al lipsei de iubire, iar schimbarea trebuie sa vina din noi, prin cultivarea Luminii Interioare si cresterea ei. Dar cum sa faci marea trecere la iubire, si inca la iubire neconditionata? Ratiunea iti spune ca trebuie sa-ti schimbi atitudinea, ca gandurile pline de ura si gelozie te imbolnavesc - pe tine si pe altii. Fara o indrumare, rezultatul eforturilor tale s-ar putea sa aiba un efect superficial, redus la educatie sau politete. Din dorinta de a experimenta iubirea fara a avea o cale, poti sa intri intr-un conflict cu tine insuti si, din cauza de nereusita, sa te arunci din nou in bratele urii si deznadejdii. Ma intreb, ce-l schimba pe om, de fapt? "Lumii i-a fost dat exemplul desavarsit al Maestrului Iisus Hristos. El ne invata permanent cum sa fim in armonie cu noi si cu lumea, fara a avea asteptari. Sa poti primi cu bucurie ceea ce meriti, sa primesti si sa daruiesti fara a astepta recompense, aceasta este cheia. Sa te bucuri de Cale, iata marele secret!Atunci cand nu primeste sau nu daruieste iubire neconditionata, omul se imbolnaveste. Iti pot spune din exemplul vietii mele ca, de cate ori m-au incercat sentimente negative, m-am gandit la Iisus" .

"Mi-am imaginat ca sunt o hematie..."

Iulia spune ca, in evolutia noastra, putem invata de la oricine. Din nou suntem intr-o dilema. Cuvintele ei ar putea sa ne provoace sa spunem: teoria este frumoasa, extraordinara, dar practica lipseste cu desavarsire. Cum sa ne convingem pe noi insine ca vrem sa invatam de la altii, mai ales de la cei pe care-i consideram inferiori, daca orgoliul se apara: eu le stiu pe toate! Iulia zambeste, iar raspunsul pe care mi-l da este unic, cam greu de inteles prin termenii medicali pe care-i foloseste, dar merita sa vi-l spun: " In ceea ce ma priveste, am inventat un joc: mi-am imaginat ca sunt o hematie ( celula care ajuta la oxigenarea sangelui) si ca imi doresc sa invat de la o leucocita cum sa fagocitez microbii ( a fagocita inseamna a ingloba, digerand, bacterii sau alte corpuri straine). Nu as putea invata decat daca as fi orgolioasa, astfel as pierde toata informatia pe care mi-ar da-o sora mea, leucocita. Ceea ce stiu eu este ca un microunivers poate fi de folos altora , la fel cum alte microuniversuri informationale imi pot fi de folos mie. Nu vad niciun Orgoliu aici! M-ar impiedica sa Devin!"

Vindecarea implica schimbare

In cabinet, intra o pacienta. Cuvintele pe care le rosteste par rupte dintr-o nemultumire permanenta. La sedinta de acupunctura, Iulia simte o urma de revolta in glas: " V-am gresit cu ceva?!" Raspunsul a fost comic si penibil in acelasi timp, caci femeia a recunoscut ca este suparata pe doctorita, deoarece i-a pus prea putine ace, fata de cat ar trebui. "Cam cat credeti ca ar trebui sa va pun?", intreaba Iulia. Pacienta ii arata plansa de pe perete si ii spune ca aceea este schema de tratament - pe plansa sunt 365 de puncte, ea le voia pe toate!
Din cazuistica doctoritei, am mai ales exemplul unui pacient, de profesie avocat, vesnic nemultumit. Dupa cateva sedinte de tratament, i-a reprosat Iuliei ca unele probleme nu s-au rezolvat total. Raspunsul poate fi un reper pentru multi : " v-ati propus sa ajungeti direct in varful muntelui, de aceea nu va puteti bucura de calea pana acolo". Raspunsul i-a schimbat chiar si avocatului viziunea, caci a inceput sa observe detaliile marunte, sa se bucure de ele si astfel sa ajunga la rezolvarea problemelor, fara a bloca mental procesele vindecarii.
Iulia este deosebita. Imi place sa-i vad lumina de pe chip cand povesteste despre oamenii pe care-i ajuta sa se vindece: un pacient depresiv, cu ganduri suicidare, a raspuns foarte bine la tratamentul homeopat si acupunctura; o pacienta, de profesie medic, ce sufera de o afectiune autoimuna, a fost pusa sub tratament homeopat combinat cu gemoterapie si reflexoterapie... Rezultatele sunt uimitoare, caci s-a inregistrat o stoparea din evolutie a bolii, iar markerii au fost normalizati... Iulia spune ca rezultatele sunt cu atat mai rapide cu cat pacientul doreste sa faca tot ce depinde de el in sensul vindecarii: "Adica sa se schimbe!"

In fata oamenilor se deschide o cale

Iulia este de parere ca o samanta buna pusa in pamant rau nu va incolti, dar schimband pamantul vom putea vedea cum ceea ce am sadit creste si rodeste. In realitate, dorinta noastra de a ne schimba si a crea ceva durabil, in armonie cu Universul, ne ajuta si ne sustine sa fim desavarsiti fizic, moral si spiritual.
"In fata fiecarui om se deschide o cale. Sufletul evoluat alege calea care conduce catre inaltimi; cel involuat alege cararea care il duce la vale.Cele doua regiuni sunt despartite de ceata. Multi oameni indecisi ratacesc prin aceasta ceata.Un lucru este sigur: in fata tuturor oamenilor se deschide o cale, si fiecare trebuie sa decida singur pe care o alege" (Sistemul Maestrului-Charles F.Haanel).

Dr. Iulia Avadanei poate fi gasita la clinica Medireflex, telefon: 021.32.72.061, mobil: 0740.338.705.

Sursa: romaniaitaramea.blogspot.ro