Pozitionarea in Dow Jones Sustainability Index (DJSI) reprezinta o confirmare a strategiei Roche, a implicarii in inovatie si a responsabilitatii fata de mediu
Roche a fost desemnata pentru al cincilea an consecutiv, la nivel global, liderul sectorului farmaceutic, in clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Pentru clasificarea companiilor in acest index, au fost luate in calcul performantele economice, sociale si, dar si cele care vizeaza programele de protejare a mediului. Indexurile DJSI servesc drept repere pentru investitorii care integreaza criteriile de dezvoltare durabila in portofoliile lor.
"Suntem mandri sa fim recunoscuti drept cea mai sustenabila companie din domeniul nostru. Vom continua eforturile noastre de a ne dezvolta astfel incat sa ajutam pacientii si societatea, prin crearea a noi medicamente si modalitati de diagnostic", a afirmat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.
"O mare parte din provocarile zilelor noastre sunt legate de colaborarea intre diversi parteneri pentru a gasi noi modalitati de a creste accesul la ingrijirile de sanatate in intreaga lume. Suntem constienti ca putem avea success doar daca adoptam o strategie in urma careia vor avea de castigat atat industria cat si societatea, intr-o maniera sustenabila", a adaugat Severin Schwan.
Indexul DJSI de anul acesta evidentieaza eforturile Roche in domeniul inovației, pentru dezvoltarea de noi produse ce aduc valoare actului medical si a responsabilitatii fata de parteneri. Programele Roche de dezvoltare a talentelor si de formare a viitorilor lideri au primit cele mai multe puncte, alaturi de managementul relatiei cu clientii. Compania a primit punctaj mare si pentru domenii precum marketingul, drepturile omului, responsabilitatea fata de mediu, dar si pentru implicarea sa in imbunatatirea serviciilor medicale.
In 2009, Roche si-a asumat un număr de obiective organizationale pe o perioada de 5 ani, folosind indicatori-cheie de performanta pentru a masura progresul. Printre acestia, compania si-a luat angajamentul de a creste procentajul femeilor in pozitii-cheie pana la 50%, dar si de a reduce consumul de energie si de a imbunatati eficienta energetica cu 10% pana la sfarsitul anului 2014. In prezent, Roche este in grafic cu toate aceste obiective asumate in 2009.
Despre Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI)
DJSI reprezinta cel mai răspandit sistem global de urmarire a modului prin care companiile deruleaza proiecte de responsabilitate sociala, economica si de protejare a mediului inconjurator. Clasamentele DJSI sunt derulate de Indexurile S&P Dow Jones si RobecoSAM. In realizarea clasamentului, sunt analizate peste 3.000 de companii listate la bursa, dintre care 800 sunt firme de pe piete in curs de dezvoltare. Companiile sunt selectionate in functie de cum isi indeplinesc obiectivele economice, sociale si de protejare a mediului.
Bazat pe Global Industry Classification System (GICS), RocecoSAM identifica anual compania-lider in fiecare dintre cele 24 de domenii stabilite. Mai multe informatii despre aceste clasamente pot fi gasite pe site-ul oficial: www.sustainability-index.com.