Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si partenerii sai, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Directia Protectia Copilului (MMFPSPV-DPC) si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania (APCCR) organizeaza de miercuri, 28 august, orele 10.30, la Hotel CARO, sala Eminescu, Blvd. Barbu Vacarescu 164, Sector 2, Bucuresti, la conferinta de presa cu tema: Proiectul "Si ei trebuie sa aiba o sansa!", la final. Serviciile pentru persoanele cu autism: evaluare, rezultate, sustenabilitate.
In Romania, in cadrul DGASPC, erau inregistrate, in anul 2012, 7.179 de persoane cu autism insa numarul real al acestora este mult mai mare, majoritatea nefigurand in evidenta oficiala. Incidenta autismului este de 1/88 persoane, conform unui studiu publicat in 2012 de Centrul pentru Controlul Maladiilor (CDC) din Atlanta, Statele Unite ale Americii, iar pentru tara noastra specialistii estimeaza cel putin 15.000 de persoane cu autism.
In cadrul proiectului "Si ei trebuie sa aiba o sansa!" au fost formati si certificati medici pediatri si de familie, in depistarea precoce a autismului, au fost instruiti specialisti in intervenții terapeutice, a fost infiintata, la nivel national, o retea de 40 de Centre de consiliere si asistență pentru persoane cu autism si familiilor lor, au fost derulate 2 campanii naționale de informare si sensibilizare si a fost elaborata o Strategie Nationala privind integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu autism.
La conferinta de presa participa:
Doamna Adelaide Katerine Tarpan - Sociolog, Managerul proiectului "Si ei trebuie sa aiba o sansa!", Fundatia RAA,
Domnul Dr. George Paun - Consilier al Ministrului Muncii, pentru Dizabilitate,
Doamna Raluca Anton - Psiholog-psihoterapeut, Asistent de formare in cadrul proiectului "Si ei trebuie sa aiba o sansa!", APCCR