Mamele care nasc la varste inaintate au sanse mai mari sa aiba copii autisti, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.
Studiul bazat pe informatii privind nasterea a aproape 5 milioane de copii intre 1990 si 1999 au aratat ca aceasta a fost o perioada in care incidenta autismului a crescut cu aproape 600%, relateaza agentia Xinhua, citand revista Autism Research.
Se pare ca femeile care nasc la varsta de 40 de ani sau mai tarziu au sanse cu 50% mai mari sa aiba un copil autist. Mamele care nasc intre 25 de ani si 29 de ani au sanse mai mici de a avea un copil autist decat, spre exemplu, cele care nasc la varsta de 25 de ani.
Studiul mai arata ca nu conteaza cati ani are tatal copilului, decat in cazul in care acesta este cu mult mai in varsta decat mama. Aceasta descoperire pare sa contrazica un alt studiu despre autism, care arata ca si varsta inaintata a tatalui poate avea o influenta.

Tatii varstnici pot avea copii autisti sau schizofrenici

Mai precis, barbatii cu varste de peste 40 de ani care au facut copii cu femei mai tinere de 30 de ani aveau un risc crescut cu 60% de a avea un copil cu autism.