publika.md -Basescu: Singura vizita in care am emotii este atunci cand vin in Republica Moldova

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a aratat emotionat de vizita in Republica Moldova. Mai mult, seful statului roman spune ca are emotii de fiecare data cand vine la Chisinau.
"Va multumesc pentru invitatia de a vizita RM. Este o vizita pe care o fac cu multa placere si cu dragoste pentru Republica Moldova si cetatenii sai. In 8 ani si jumatate am mers pe toate continentele lumii. Am trecut demult la faza in care nu mai aveam emotii, dar singura vizita in care mai am emotii este atunci cand vin in Republica Moldova", a declarat Traian Basescu.
Totodata, presedintele Romaniei a subliniat ca vizita sa are loc in ajunul summitului de la Vilnius.
"Vizita trebuie interpretata nu doar ca un raspuns la invitatia domnului Timofti, ci este o vizita care vine intr-un moment extrem de important petru viitorul Republicii Moldova, care se pregateste pentru cel mai mare succes al procesului de apropiere si viitoare integrare in UE - semnarea Acordului de Asociere cu UE sau parafarea acestui acord si a celui de liber schimb. Se va intampla acest lucru la Vilnius pe 27-28 noiembrie", a anuntat Basescu.
In acelasi timp, seful statului roman a dat asigurari ca aceasta nu e ultima vizita in tara noastra.
"Nu e ultima vizita. Am sa mai vin. Am sa spun ce am facut pentru Republica Moldova dupa ce termin mandatul. Mai am un an si jumatate. Cand termin mandatul, prima vizita o fac la Chisinau si ma spovedesc privind ce am reusit sa fac pentru Republica Moldova", a conchis Traian Basescu.