Miercuri, 3 iulie 2013, s-a lansat oficial portalul www.promovareata.ro, un site care se adreseaza femeilor din domeniul sanitar. Aceasta platforma online reprezinta un serviciu care faciliteaza crearea de legaturi si mentinerea acestora, intre persoanele active din sistemul de sanatate.
Acesta doreste sa promoveze femeile si dezvoltarea lor profesionala, prin incurajarea schimburilor de experienta intre membrii comunitatii medicale.
Avantajele inscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii isi pot completa profilul in mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-si creste propria vizibilitate pe piata de sanatate si oferind colegilor, prietenilor si angajatorilor o imagine profesionala corecta. Totodata, persoanele care se inscriu au posibilitatea de a consulta o biblioteca dotata cu documente din legislatia romaneasca si europeana din domeniul sanitar, iti poti gestiona propria imagine, contribuind astfel la imbunatatirea imaginii sectorului sanatatii, dar si al pietei muncii din Romania.
In plus, utilizatorii vor gasi informatii utile din sistemul sanitar si interviuri cu povesti de succes din sistemul sanitar.
Website-ul www.promovareata.ro intentioneaza sa devina o comunitate activa a femeilor din domeniul sanitar, in cadrul careia utilizatorii sa faca schimb de informatii si experienta cu colege si colegi din intreaga tara si din afara granitelor tarii, impartasindu-si povestile de viata si cariera.
In acest sens, echipa de implementare a proiectului a pornit intr-o caravana de promovare a proiectului, care a cuprins sapte dintre judetele tarii - Braila, Vaslui, Iasi, Buzau, Vrancea, Bacau, Galati, in perioada 18 -28 iunie 2013.
In urma caravanei, comunitatea femeilor din domeniul sanitar a ajuns la peste 1200 de membri.
In cadrul conferintei de lansare, invitatii au vorbit despre importanta lansarii unui astfel de portal pentru femeile din sistemul sanitar si despre plusurile aduse de proiectul "O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar" in viata femeilor din acest domeniu.
Răzvan Daraban, Presedinte Centrul Roman de Initiative(CRI): "Noi, Centrul Roman de Initiative, ne-am dorit sa cream o comunitate activa a femeilor din domeniul sanitar, un loc in care persoanele inscrise sa primeasca informatiile de care au nevoie si sa fie promovate. Si credem ca am reusit: www.promovareata.ro este locul in care informatiile merg mana in mana cu povestile de succes si comunitatea - reteaua PromovareaTa.ro a depasit deja 1200 de persoane din intreaga tara. Le multumim partenerilor nostri - Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si altor Asistenti Medicali si Federatia Sanitas din Romania pentru ca ni s-au alaturat in acest demers si speram sa ii avem alaturi si de acum inainte!".
Laura Grunberg, presedintele Societatii de Analize Feministe ANA: "Desi sistemul de sanatate are o pondere majoritar feminina, functiile de conducere sunt deținute de barbati. Femeile au demonstrat, nu de putine ori, ca au capacitatea de a gestiona foarte bine lucrurile, atat din punct de vedere al organizarii, cat si financiar, precum si al comunicarii activitatilor din domeniul medical. Este timpul ca femeile sa aiba un rol mult mai activ si sa inceapa sa isi aroge responsabilitaile pentru functii de conducere, intr-un proces de regenerare si refacere a intregului sistem sanitar, pe baze sanatoase si echilibrate".
Carmen Mazilu, presedinte OAMGMAMR Bucuresti si vicepresedinte OAMGMAMR Romania: "Portalul www.promovareata.ro ajuta asistentii medicali sa isi cunoasca mediul profesional si sa isi dezvolte viziunea despre profesia aleasa; sa ramana mereu in evolutie, evitand plafonarea, dar si o conexiune directa la tot ce inseamna informatie de actualitate in legatura cu profesia si nu in ultimul rand, o platforma de dezbatere profesionala".
Razvan Gae, vicepresedinte Federatia Sanitas: "Exista in sistemul de sanatate din Romania un procent semnificativ de femei care ocupa diverse functii, insa un procent destul de mic ocupa functii de conducere. De aceea, acest portal doreste sa promoveze femeile si dezvoltarea lor profesionala, prin incurajarea schimburilor de experienta intre membrii comunitatii medicale. Suntem siguri din ce in ce mai multe femei vor accede in pozitii de manageri si vor avea rezultate. Va invitam ca impreuna sa promovam femeile prin intermediul www.promovareata.ro si sa beneficiem de un sistem medical din ce in ce mai bun!".
Website-ul www.promovareata.ro este dezvoltat prin proiectul "O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar", proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in oameni!, Axa Prioritara 6 - Promovarea Incluziunii Sociale", Domeniul major de interventie 6.3. - Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii".
Proiectul este implementat de Asociatia "Centrul Roman de Initiative", in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Societatea de Analize Feministe AnA.
Despre Asociatia Centrul Roman de Initiative.
Centrul Roman de Initiative (CRI) este una dintre cele mai active organizatii non-guvernamentale din Romania, cu o activitate de peste 5 ani in domeniul consultantei si implementarii de proiecte europene de dezvoltare a resurselor umane, cat si pentru domeniul antreprenorial.
CRI detine experienta relevanta in derularea de proiecte cu finantare din fonduri structurale, atat la nivel national, cat si transnational. Relevanta activitatii CRI rezultă din participarea, in calitate de beneficiar sau partener, la implementarea a peste 15 proiecte europene in valoare de peste 50 de milioane de euro, la care se adauga reprezentativitatea la nivel national, reflectata in parteneriatele cu structuri administrative guvernamentale si non-guvernamentale solide, asa cum sunt: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Ministerul Sanatatii; Federatia Sanitas din Romania; Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania; Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia; Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti; Steinbeis Europa Zentrum.
Pentru mai multe informatii suplimentare privind proiectul, contactați:
Asociatia "Centrul Roman de Initiative", e-mail: [email protected]
Site proiect: www.ascri.ro/dezvoltarea-carierei
Sediul de implementare: str. Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr. 11A, Sector 1, Bucuresti
Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: www.fseromania.ro.