Societatea Romana de Pneumologie, impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" si SIVECO Romania SA, a implementat in perioada 1 iulie 2010 - 30 iunie 2013 proiectul strategic "Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala", cofinantat din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat cresterea gradului de adaptabilitate si de competenta a personalului medical si al managerilor din domeniu.
50 de manageri de institute, spitale, sectii de pneumologie si 814 medici pneumologi sau a caror activitate implică necesitatea cunostintelor aprofundate de pneumologie (pediatri, medici de familie, chirurgi, oncologi etc.) au participat la programe de formare profesionala inovatoare prin instrumente de tip.
Programul a cuprins 4 activitati: "Identificarea noilor forme organizationale in contextul descentralizarii sistemului sanitar", "Programe de perfectionare in noile tehnologii din domeniul pneumologiei, inclusiv TIC" "Program de formare profesionala pentru manageri in contextul descentralizarii" si "Grup de lucru interregional: modele flexibile de organizare in contextul descentralizarii".